Fiecare român a vorbit la mobil câte 18 ore, în primele 6 luni

Fiecare român a vorbit la mobil câte 18 ore, în primele 6 luni

Un utilizator român de telefonie mobilă vorbeşte lunar 2,51 ore (aproximativ 18 ore) şi scrie în medie 27 de SMS-uri. Utilizatorii din România vorbesc sau trimit mesaje SMS cel mai mult în propria reţea, acest tip de trafic ("on-net") deţinând ponderea cea mai mare în traficul total realizat prin intermediul reţelelor mobile atât în cazul traficului de voce (86%), cât şi în cazul traficului SMS (93%).

Numărul utilizatorilor de telefonie mobilă a scăzut cu 4% în primul semestru, rata de penetrare pe acest segment ajungând 113,5 %. Putem spune că în România există 24,4 utilizatori de telefonie mobilă. Ca şi înainte raportul între utilizatorii de cartele prepaid şi cei de abonamente este de 2 la 1. Din cei 33% de abonaţi, 23 de puncte procentuale sunt reprezentate de persoane fizice în timp ce restul de 10% sunt persoane juridice.

Deşi numărul total de utilizatori a scăzut, traficul de voce a continuat să crească în sectorul telefoniei mobile, cu 11,7% faţă de semestrul II 2009, până la 25,5 miliarde minute.

Numărul total de apeluri a crescut cu doar 5%, astfel că o parte din creşterea volumului total de trafic exprimat în minute se datorează creşterii duratei medii a unui apel, care a ajuns la 2 minute şi 14 secunde (în creştere cu peste 6% faţă de cea înregistrată pe parcursul semestrului anterior).

Ne puteți urmări și pe Google News