Evenimentul Zilei > Actualitate > Şoferul teribilist din Caransebeş rămâne în arest
Şoferul teribilist din Caransebeş rămâne în arest

Şoferul teribilist din Caransebeş rămâne în arest

Tânărul de 25 de ani care a accidentat duminică patru oameni în timpul unui raliu în Caransebeş va rămâne în arest preventiv, până vineri. Judecătorii din Reşiţa au respins astăzi recursul tânărului, care a cerut să fie cercetat în libertate.

Cristian Ungur susţine că a fugit de la locul accidentului de teamă că va fi omorât de motociclişti.
"Noi susţinem judecarea lui în stare de libertate. Pericolul social concret al persoanei nu este atât de grav încât lăsarea lui în libertate să prezinte un pericol pentru ordinea publică, să fie pus în situaţia ca populaţia să suporte şi alte infracţiuni din partea lui", a afirmat avocatul tânărului, Gheorghe Ciulei, citat de RTV.
Astfel, apărătorii lui susţin că tânărul nu ar fi încercat să fugă, ci numai să se salveze, după ce motocicliştii l-au urmărit şi au încercat să-l oprească, lovindu-i maşina cu un microbuz.
Alcool în loc de sânge
Cristian Ungur a accidentat duminică patru persoane, în timpul desfăşurării etapei a doua a Campionatului Naţional de Viteză. Potrivit testelor efectuate la Institutul de Medicină Legală Timişoara, el avea între 2,1 şi 2,35 mg/l alcool pur în sânge.
Tânărul a fost arestat preventiv pentru 29 de zile pentru vătămare corporală gravă, lovire, conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi ultraj contra bunelor moravuri.
Unul dintre răniţi este pilotul Cătălin Cazacu, de la Taifun Racing, campion naţional la motociclism.
„Tocmai terminasem cursa şi la un moment dat am văzut maşina, care gonea pe pistă cu peste 100 de km/oră. Am semnalizat către arbitrul de la start. Acesta a oprit startul şi a reuşit să scoată juniorii de la start. Apoi, maşina a venit spre public. Am încercat să sar în faţa maşinii, pentru că nu am crezut că există un şofer atât de inconştient care să dea peste un om care e în faţa lui. A venit direct spre mine, m-a lovit cu colţul maşinii peste mână. Abia am reuşit să mă retrag. În spatele meu erau doi abitrii de traseu şi părintele unui copil care era la start. Atât am apucat să văd, cum pe doi dintre ei i-a luat pe capotă, iar pe altul l-a lovit cu colţul maşinii, ca şi pe mine. Sunt încă în stare de şoc”, a povestit Cazacu.