Evenimentul Zilei > Justitie > Autorităţile din Moldova au descoperit actele false ale lui SOV
Autorităţile din Moldova au descoperit actele false ale lui SOV

Autorităţile din Moldova au descoperit actele false ale lui SOV

Procurorii au început urmărirea penală faţă de Sorin Ovidiu Vîntu, acesta fiind acuzat că şi-a făcut acte de identitate false. Astăzi, Instanţa Supremă decide dacă acesta va fi condamnat la închisoare într-un alt dosar.

Milionarul Sorin Oviu Vîntu a fost adus "pachet" la audieri, după ce poliţiştii din Republica Moldova au descoperit că, în urmă cu 10 ani, un anume Corneanu Sorin Haralambie a depus acte false pentru eliberarea unui buletin şi a unui paşaport. Funcţionarii de la Ministerul Tehnologiei şi Informaţiilor din Republica Moldova şi-au dat seama că cetăţeanul Corn eanu este în poză, leit, mogulul media din ţara vecină.
Falsuri guvernamentale
Actele false au fost descoperite în urma unor controale interne, după ce s-au primit mai multe sesizări din partea unor state privind identităţile nereale ale unor cetăţeni moldoveni.
Astfel, "aceste verificări au confirmat că, în anii precedentei guvernări, au avut loc diverse acţiuni ilegale, care au dus la generarea de false identităţi. Unul dintre episoadele anchetei interne a scos în evidenţă şi eliberarea buletinului de identitate seria A 43033764, pe numele lui Corneanu Sorin Haralambie, la 16 decembrie 2003, de către Biroul de Evidenţă şi Documentare a Populaţiei Cantemir, precum şi eliberarea de către acelaşi birou a paşaportului cu seria A 1401214 în data de 25 decembrie 2003", se arată într-un comunicat al ministerului.
Anulate după un deceniu
Aceeaşi sursă precizează că aceste două documente au fost anulate 10 ani mai târziu, adică pe 30 mai 2013. Peste trei luni, dosarul a fost înaintat Poliţiei din raionul Cantemir, unde, chipurile, ar fi avut domiciliul Haralambie Corneanu, personaj care nu există în realitate.
Audiat la Bucureşti , Sorin Ovidiu Vîntu s-a declarat fără vină. Procurorii au început urmărirea penală pe numele lui pentru că şi-ar fi făcut buletin şi paşaport cu identitate falsă. În replică, milionarul a precizat că documentele au fost făcute de un necunoscut.
Afaceristul a precizat că nu el a cerut buletin şi paşaport false, arătând că prima oară a intrat în Republica Moldova în 2008. În plus, el a arătat că nu a încercat sub nici o formă să părăsească teritoriul României.
Coincidenţă uluitoare
Vîntu a fost adus la Parchet cu o zi înainte de finalul procesului în care este acuzat de favorizarea infractorului Nicolae Popa (foto). Curtea Supremă judecă astăzi, cel mai probabil, ultimul termen al procesului în care este condamnat la 2 ani de închisoare cu executare.
Dacă pedeapsa va fi menţinută, Vântu va fi încarcerat până ce un alt judecător contopeşte pedepsele primite de fostul mogul, adică doi ani în cazul şantajului la Sebastian Ghiţă şi doi ani pentru favorizarea lui Nicoale Popa. Vîntu mai este judecat pentru delapidare şi spălare de bani.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: