Autorii “Crimei anului 2007” din Iaşi au fost condamnaţi

Autorii “Crimei anului 2007” din Iaşi au fost condamnaţi

Vlad Irimia Scurtu şi Alina Horeanu, cei doi iubiţi care l-au ucis în data de 9 februarie 2007 pe omul de afaceri botoşănean Daniel Mancaş într-un apartament situat în cartierul Frumoasa din Iaşi, au primit decizia de condamnare pentru omor deosebit de grav şi tâlhârie.

Scurtu va sta după gratii 23 de ani de zile iar Horeanu a primit o pedeapsă de 20 de ani de închisoare. Cei doi tineri care i-au ajutat să scoată cadavrul din apartament, să îl transporte şi să îl îngroape într-o pădure din Suceava, au fost condamnaţi la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru nedenunţarea şi favorizarea infractorului şi pentru tăinuire.

Aurorii crimei vor plăti văduvei Mancaş daune morale de 850.000 lei şi daune materiale de 30.170 lei. În plus ei trebuie să achite celor doi copii minori ai victimei o pensie lunară de câte 500 lei.

Horeanu a fost amanta lui Daniel Manacaş şi potrivit anchetatorilor, aceasta ar fi plănuit crima împreună cu Scurtu pentru a intra în posesia maşinii "Audi A4” şi a bunurilor acestuia pe care le-au vândut ulterior.

Ne puteți urmări și pe Google News

Scenariu

Horeanu l-a cunoscut pe botoşăneanul Mancaş pe Internet, pe vremea când ea făcea videochat. Omul era însurat, aveam deja un copil însă acesta nu a fost un impediment pentru ei. Se vedeau foarte des în Iaşi, unde el venea cu afaceri şi ca să participe la cursurile de master. La un moment dat Horeanu l-a cunoscut pe Scurtu şi s-au mutat împreună într-un apartament. Fata i l-a prezentat pe Scurtu lui Mancaş spunându-i că este vărul ei. După ceva timp cei doi şi-au propus să scape de Mancaş.

Scurtu i-ar fi cerut lui Horeanu să pună punct relaţiei însă Mancaş a continuat să vină în vizită la ea. La momentul actual, nimeni nu ştie ce s-a întâmplat exact în ziua de 9 februarie 2007 în apartamentul în care a fost ucis Daniel Mancaş şi câţi au participat la crimă. Scurtu a declarat în instanţă că la sfârşitul anului 2006 a cerut-o în logodnă pe Horeanu iar pe 9 februarie 2007 aceasta ar fi venit  în apartament să-i ceară să se vadă. Luptă corp-la-cprp pentu viaţă

După o discuţie de o oră Mancaş a pălmuit-o pe Horeanu iar Scurtu a intervenit. Cei doi s-au luptat corp la corp, apoi au luat cuţite iar Horeanu a intervenit şi l-a lovit pe Mancaş cu o bâtă de baseball în spate. Apoi omul a fost hăcuit de Scurtu iar lovitura finală a dat-o Horeanu, care i-a înfipt cuţitul în carotidă pentru că o enerva horcăitul lui. Apoi cei doi au înfăşurat cadavrul într-un covor, i-au chemat pe Daniel Brăescu şi pe Alexandru Stan şi au transportat cadavrul la Suceava, l-au îngropat şi au pus peste pământ de flori, după care au plecat spre Bucureşti unde i-au vândut maşina “Audi A4”, laptopul, telefoanele şi bijuteriile.

Omul a fost dat dispărut de soţia sa care era însărcinată cu cel de-al doilea copil iar la o lună de zile cadavrul a fost găsit. “Proba decisivă şi edificatoare în acest dosar ar fi fost expertiza ADN a sângelui găsit pe pereţii apartamentului dar ea nu a fost efectuată sub pretextul că sângele din apartament nu aparţinea victimei. Poate au fost ucişi acolo 10 oameni, poate au fost alţi asasini. Judecătorul a luat de sfânt ceea ce a declarat Horeanu şi a considerat că nu mai este nevoie de nimic în dosar. Nu se ştie exact ce s-a întâmplat în apartament sau cum a fost ucis Mancaş”, a declarat Christy Mârşanu, apărătorul lui Vlad Irimia Scurtu.