Specialiştii în agricultură şi mediu din Australia încearcă să convingă populaţia să consume carne de cămilă, chiar dacă animalul este unul dintre simbolului statului de la Antipozi.
"Suntem îngrijoraţi că, în contextul aridizării, cămilele ar putea periclita şi aşa limitatele resurse de apă", crede Glenn Edwards, unul dintre autorii studiului care propune reducerea cu 400.000 de exemplare a populaţiei de cămile.
Este doar una dintre griji. Din cauza cămilelor, numeroase comunităţi de aborigeni au fost nevoite să se mute. Mai mult, cămilele sunt animale care elimină cantităţi însemnate de gaze cu efect de seră. Specialiştii estimează să peste un milion de cămile trăiesc în Australia. Campanii fără succes
Primele cămile au fost aduse în Australia din Insulele Canare, în 1840. Şase decenii mai târziu, Australia avea peste 6.000 de cămile lucrătoare. La mijlocul secolului XX, apariţia mijloacelor de transport motorizate au determinat proprietarii de cămile să abandoneze animalele, care s-au înmulţit rapid în sălbăticie.
În trecut, autorităţile au organizat campanii pentru stimularea consumului de carne de cangur, emu şi crocodil. Aceste încercări au avut însă destul de puţin succes.
"Seamănă puţin cu carnea de vită şi este o hrană foarte sănătoasă", a spus Murray McGregor, un afacerist în sectorul agricol.