Evenimentul Zilei > Actualitate > Aurel Ţicleanu: „Nici în Bangladesh n-am văzut aşa ceva!”
Aurel Ţicleanu: „Nici în Bangladesh n-am văzut aşa ceva!”

Aurel Ţicleanu: „Nici în Bangladesh n-am văzut aşa ceva!”

Steaua a învins Craiova cu ajutorul asistentului Ioan Onicaş. Aurel Ţicleanu susţine că n-a mai întâlnit aşa eroare nici măcar în îndepărtata ţară asiatică.

Steaua a învins-o sâmbătă seară, pe propriul teren, pe Universitatea Craiova, cu scorul de 2-1, cu largul concurs al arbitrului asistent Ioan Onicaş. "Tuşierul" din Zalău a comis poate cea mai gravă eroare din ultimii ani, refuzându- le oltenilor un gol perfect valabil, marcat în momentul în care oaspeţii conduceau cu 1-0.

Mihai Costea l-a întors ca în curtea şcolii pe Octavian Abrudan, după care a şutat la colţul lung. Pe direcţia balonului s-a aflat şi bulgarul Emil Gargorov, dar nu era nici vorbă de ofsaid, pentru că acelaşi Abrudan îl scotea pe "juvete" din poziţie neregulamentară. Craiovenii s-au "tăiat" după această eroare şi steliştii au întors norocos, prin golurile marcate de Bogdan Stancu şi Romeo Surdu.

"M-am simţit ca şi cum aş fi fost într-un avion deturnat"

După meci s-a pornit scandalul. Adrian Mititelu a spus că retrage echipa, iar Gigi Becali a sfidat logica, fiind singurul care a văzut "ofsaid de un metru".

Aurel Ţicleanu, antrenorul oltenilor, ne-a declarat că n-a mai întâlnit o eroare mai mare în cariera sa, deşi a pregătit diverse formaţii din toate colţurile lumii, din Albania, Maroc, Kuweit, Bangladesh şi Arabia Saudită. "Nu pot decât să repet că am condus-o pe Steaua cu 2-0 şi am pierdut cu 2-1. N-am înţeles nici acum ce a văzut Onicaş. Nici jucătorii n-au înţeles nimic şi s-au «tăiat» imediat. M-am simţit ca şi cum aş fi fost într-un avion deturnat. Mergeam într-o di recţie şi apoi s-a schimbat brusc. Probabil că acesta este destinul acestui club, care a fost defavorizat de la înfiinţare, din 1948. Probabil, de aceea echipa e şi atât de iubită", ne-a spus, revoltat, Ţicleanu.

"Greşeli se mai întâmplă, dar aşa ceva n-am văzut nicăieri pe unde am antrenat. Nici în Bangladesh. S-a spus că nu sunt antrenor, că am pregătit numai «cămile». Cum pot să afirm că sunt antrenor bun dacă am un singur punct din două jocuri? Patronului i-am promis că anul acesta nu vom mai avea treabă cu retrogradarea, dar suntem acolo, jos", a încheiat Ţicleanu.

ÎN RETRAGERE

"Nu-l interesează dacă e suspendat"

Ioan Onicaş n-a fost implicat în mari scandaluri, fiind considerat unul dintre "asistenţii" de nădejde, chiar dacă pe lista FIFA n-a stat prea mult. Craiovenii l-au pus la zid, susţinând că nici măcar n-a avut puterea să-şi recunoască gafa de proporţii.

În lumea arbitrajului s-a lansat deja o teorie asupra "motivaţiei" care l-a împins să ia această decizie: "Acum se mai «căpătuieşte» şi el. Nu-l interesează prea mult dacă va fi suspendat sau dat afară, pentru că este în ultimul an de arbitraj".

Liga I – etapa a II-a

Steaua Bucureşti – Univ. Craiova 2-1
B. Stancu
(67), Surdu (77) / Iliev (51)

Steaua: Tătăruşanu 5 – Emeghara 5, Abrudan 4, Geraldo 6, Latovlevici 6, D. Stoica 7, Nicoliţă 5, Răduţ 6, Al. Păcurar 5, (65, Surdu 7), Cr. Tănase 5, B. Stancu 7 (81, Bicfalvi). Antrenor: Victor Piţurcă.

Craiova: S. Lung jr. 6 – Dănănae 5, V. Găman 6, Iliev 6, Ciucă 5, Bărboianu 5, Dilevski 5 (81, Al. Piţurcă), Prepeliţă 5, Dina 5 (70, Stoianof 5), Gargorov 6 (78, Wobay), M. Costea 7. Antrenor: Aurel Ţicleanu.

Arbitri: M. Avram 5 – I. Onicaş 3, M. Orbuleţ 7.
Stadion
: "Steaua" – Bucureşti; Spectatori: 22.968.