Augustin: "Niciun jucător de acum n-ar fi avut loc în echipa noastră"

Augustin: "Niciun jucător de acum n-ar fi avut loc în echipa noastră"

Ionel Augustin, fostul mare jucător al echipei de fotbal Dinamo, e de părere că actuala generaţie a "câinilor" e departe de standardele din anii '80.

Ionel Augustin a fost prezent la reunirea celor "11 legende ale fotbalului românesc". Echipa, din care fac parte Lung, Iovan, Bumbescu, Belodedici, Ungureanu, Augustin, Tudorel Stoica, Beldeanu, Cârţu, Orac şi Cămătaru, va da piept cu o formaţie formată din simplii suporteri în deschiderea finalei Cupei României Timişoreana de la Iaşi. Evenimentul e organizat de sponsorul competiţiei. Cei "11 fantastici" vor intra în cantonament pentru meciul din 26 mai.

Ionel Augustin, fostul mare fotbalist al echipei Dinamo, a vorbit, pentru evz.ro, despre meciul de la Cluj şi a făcut o paralelă între actuala generaţie şi cea din anii '80, care a disputat o semifinală de Cupa Campionilor Europeni. Vedictul lui Augustin e unul clar: "Niciun jucător din actuala generaţie n-ar fi avut loc în echipa noastră. Poate cu o excepţie, Marius Niculae, care, pe undeva, seamănă cu mine". Ionel Augustin a făcut parte dintr-o echipă care îi mai cuprindea, printre alţii, pe Moraru, Ion Marin, Alexandru Nicolae, Stănescu, Mulţescu, Custov, Ţălnar, şi Orac.

"Jucătorii de azi ai lui Dinamo nu ştiu nimic sau aproape nimic despre ceea ce însemna odată spiritul lui Dinamo. Ei pun pe primul plan mai întâi interesele şi apoi performanţa.

Ne puteți urmări și pe Google News

Noi intram pe teren în primul rând pentru oamenii ăia care umpleau tribunele. Evoluam cu o ambiţie ieşită din comun, jucam de plăcere, pentru a le demonstra rivalilor că suntem mai buni", spune Augustin. În prezent "secund" al lui Costel Orac la divizionara secundă Dinamo II, Oneaţă recunoaşte că şi pe vremea sa fotbaliştii săreau calul, dar că ceea ce se întâmplă în ziua de azi e strigător la cer.

Un material mult mai amplu cu Ionel Augustin veţi putea citi mâine în ediţia tipărită a cotidianului Evenimentul zilei, dar şi pe Evz.ro.