Evenimentul Zilei > Actualitate > Audrey Tautou nu vrea sa se mute la Hollywood
Audrey Tautou nu vrea sa se mute la Hollywood

Audrey Tautou nu vrea sa se mute la Hollywood

Actrita franceza care a cunoscut faima mondiala datorita memorabilului rol Amalie din filmul omonim va implini anul acesta 30 de ani.

Nascuta pe 9 august 1978, Audrey castiga la varsta de 20 de ani premiul pentru Cea mai buna actrita in cadrul Festivalului Beziers, adresat artistilor debutanti.

Actrita i-a atras astfel atentia regizoarei Tonie Marshall, care a distribuit-o in filmul „Venus beauta institut”, castigator al unui Premiu Casar.

Premiile pentru miniona Audrey Tautou nu s-au oprit aici, astfel ca in 2000 este desemnata castigatoare a Premiului „Suzanne Bianchetti”, fiind considerata cel mai promitator talent din cinematografia franceza. Insa Audrey se impune la nivel mondial gratie rolului Amalie, cu care a cucerit atat publicul, cat si criticii de specialitate.

In 2005, are norocul de a fi distribuita in ecranizarea controversatului roman „Codul lui Da Vinci”, de Dan Brown, in care ii da replica experimentatului Tom Hanks. Filmul are, ca si cartea, un imens succes la public, insa atrage oprobriul Bisericii. Din filmografia vedetei franceze mai face parte si productia „Hors de prix – Nepretuit”, lansata in 2006, in care il are ca partener pe Gad Elmaleh.

PLANURI

Franta, pe primul loc in inima actritei

> Actrita a declarat intr-un interviu ca nu se gandeste sa-si paraseasca tara natala deocamdata pentru o eventuala cariera pe taram american.

>  „La urma urmei, sunt frantuzoaica. Nu exclud posibiltatea de a mai filma pentru o productie in limba engleza, insa casa si cariera mea sunt aici, in Franta. Nu m-as muta niciodata la Los Angeles.”

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News