Fosta conducere a Federaţiei Române de Tenis, avându-i în frunte pe Ilie Năstase şi Dumitru Hărădău, este în centrul unui nou scandal după ce auditul comandat de Ruxandra Dragomir, actualul preşedintele al federaţiei, a descoperit nereguli grave datând din anii precedenţi.

Auditul, efectuat de o firmă privată, vorbeşte, printre altele, de documente neînregistrate în contabilitate, ieşirea din gestiune a unor echipamente fără explicaţii, dispariţia unor contracte de sponsorizare şi neînregistrarea lor în contabilitate, situaţii în care plata se făcea în contul altor persoane decât cele stipulate în contract, şi lipsa semnăturii unor persoane care au ridicat bani din casierie!

Bellu: „Cei care au făcut acest audit sunt duşi cu capul!”

În ciuda acestor nereguli, toată lumea are tendinţa de a băga gunoiul sub preş. Ruxandra Dragomir spune că nu va sesiza autorităţile, în timp ce Dumitru Hărădău recunoaşte cu jumătate de gură că are mâinile pătate.

„Poate că erau nişte lucruri care ar fi trebuit îndreptate, dar nu este vorba nici pe departe de evaziune fiscală. Erau nişte proceduri mai speciale la federaţie”, ne-a declarat, ieri, Hărădău.

Ilie Năstase, fostul preşedinte al federaţiei, a refuzat dialogul: „Nu vorbesc cu EVZ!”.

Interesant este că Ministerul Tineretului şi Sportului a efectuat, la rândul său, un alt audit, dar nu a luat nicio măsură. Octavian Bellu, secretar de stat în MTS, se arată suspicios în privinţa auditului efectuat de firma Accounting Expertise la cererea Ruxandrei Dragomir: „Nu ştiu unde au găsit aceată firmă privată care a efectuat auditul, poate prin Africa de Sud! Mie mi se par duşi cu capul… Aveau datoria să prezinte ministerului rezultatele, dar deocamdată nu au făcut-o. Să ne sesizeze în privinţa acelor nereguli şi vom efectua şi noi încă un audit. Se compară cele două şi, dacă se constată acele nereguli, vom sesiza Corpul de Control”.

"Nu e treaba mea să sesizez autorităţile. Eu doar transmit ce mi s-a prezentat de către firma de audit. Şi auditul ministerului a descoperit achiziţii făcute pe bani publici fără licitaţie! Eu spun că sunt lucruri destul de grave."
 – Ruxandra Dragomir, preşedintele Federaţiei Române de Tenis

Citiţi şi: Dragomir: Nereguli la FR Tenis