Evenimentul ZileiPoliticaAudiențe online la Senat. Orice român poate vorbi cu șeful instituției

Audiențe online la Senat. Orice român poate vorbi cu șeful instituției

Audiențe online la Senat. Orice român poate vorbi cu șeful instituției
Președintele Anca Dragu va ține audiențe online la Senat, începând din această săptămână, conform unui anunț publicat într-o postare pe contul său de socializare. Orice român care dorește să discute cu al doilea om în stat se poate înscrie completând un formular.

Președintele Anca Dragu va ține audiențe online la Senat.

Românii care vor să discute cu președintele Senatului, Anca Dragu, vor putea să o facă prin intermediul dispozitivelor electronice, în mediul online.

Preşedintele Senatului va acorda audiențe online în fiecare săptămână. Prima sesiune de discuții cu cetățenii va avea loc chiar în această săptămână. Anca Dragu a anunțat, într-o postare pe Facebook, că va discuta cu oamenii joi, 28 ianuarie, între orele 16,00 şi 18,00.

„Dăm startul sesiunii de audienţe online începând cu joi, 26 ianuarie, între orele 16,00 – 18,00”, a scris, marţi, pe Facebook, Anca Dragu.

Cei interesați de o discuție cu cel de-al doilea om în stat, au la dispoziție un formular de înscriere. Acesta poate fi completat la următoarea adresă: https://forms.gle/aTtqzXCFoY9NY7qe7. Ulterior, după ce s-au înscris, doritorii vor fi contactați pentru programarea discuției.

„Ştiu că împreună putem să dărâmăm toate zidurile dintre Parlament şi cetăţeni şi să construim o Românie mai bună!”, a transmis Anca Dragu.

Audiențe online la Senat

Săptămâna trecută, președintele Senatului a declarat că-și dorește un dialog corect și deschis cu cetățenii. Astfel, a explicat ea, poate fi restabilită încrederea românilor în instituția parlamentară.

„Am spus de la începutul mandatului că îmi doresc un dialog deschis, onest şi transparent cu cetăţenii şi exact asta voi face, săptămânal, pentru a afla direct de la fiecare dintre voi cum ne putem îmbunătăţi activitatea ca instituţie şi cum vă putem reprezenta cât mai bine în Parlament. Vreau să aflu ideile, sugestiile voastre şi problemele cu care vă confruntaţi pentru a găsi împreună cele mai bune soluţii. Numai în acest fel consider că putem restabili încrederea cetăţenilor români în Parlament”, scria Dragu, pe Facebook.

Parlament unicameral cu 300 de aleși

Anca Dragu a fost aleasă la conducerea Senatului după alegerile parlamentare din 6 decembrie. La scurtă vreme și-a anunțat intenția de a demara demersurile pentru reducerea numărului de parlamentari la 300. Este vorba despre punerea în aplicare a referendumului din 2009, când românii au votat parlament unicameral, cu 300 de parlamentari.

„Vom înființa o comisie parlamentară comună la nivelul Camerei și Senatului. Aceasta are ca scop întregul proces electoral, dar și aplicarea acestei măsuri”, a declarat Anca Dragu la Digi24.

Președintele Traian Băsescu a organizat referendumul cu privire la trecerea la un sistem parlamentar unicameral, cu 300 aleși. Referendumul, deși validat, nu a fost pus în aplicare. Pentru modificarea structurii Parlamentului, este nevoie de revizuirea Constituției.


Accesează: