Audi le întinde o mână de ajutor șoferilor distrați

Audi le întinde o mână de ajutor șoferilor distrați

Producătorul german de autoturisme Audi a proiectat un bușon de rezervor care împiedică alimentarea greșită cu combustibil.

Autoturismele Audi din gamele turbodiesel A4, A5 și Q5 vor fi echipate, începând din această toamnă, cu un bușon de rezervor care va împiedica alimentarea greșită cu benzină, informează ediția online a revistei ”Autocar”.

Acesta este numai începutul, producătorul german intenționând să răspândească progresiv acest sistem la nivelul întregului portofoliu.

Sistemul constă într-un set de senzori amplasați pe bușon, care detectează prezenţa unei pompe de alimentare cu motorină - grație diametrului superior - și acționează (deschide) o clapetă amplasată în imediata apropiere a cărei sarcină este să blocheze fluxul de benzină, dacă șoferul introduce pompa greșită (cea de benzină).

Ne puteți urmări și pe Google News

Audi a găsit și o explicație – alta decât graba sau neatenția șoferilor – pentru situațiile în care modelele turbodiesel proprii sunt alimentate cu benzină. Se pare că majoritatea celor care fac această greşeală se lasă păcăliți de silenţiozitatea si rafinamentului propulsoarelor turbodiesel Audi, care, susține producătorul, sunt aproape la fel de rafinate ca motoarele pe benzină.