Evenimentul Zilei > Actualitate > AU VENIT. Primii imigranți care nu au mai putut trece spre Germania de gardul ungurilor, au intrat în România
AU VENIT. Primii imigranți care nu au mai putut trece spre Germania de gardul ungurilor, au intrat în România

AU VENIT. Primii imigranți care nu au mai putut trece spre Germania de gardul ungurilor, au intrat în România

Primii refugiați din zecile de mii care au rămas pe partea sârbească a gardului securizant ridicat de unguri, au pătruns în România, marți după-amiză. Cei doi au fost descoperiți de polițiștii de frontieră la Beba Veche, localitatea situată la granița cu Serbia și Ungaria, și unde, zilele trecute, s-a simulat pătrunderea a în țară a unui val de imigranți.

Aceștia sunt primii imigranți care au ajuns în țara noastră  de la începutul ”exodului” către Germania sau alte țări din Europa Occidentală,  via Turcia – Grecia – Macedonia – Serbia.

Fugarii sunt acum cercetați de poliție și sunt în procedura de repatriere.

„În jurul orei 16.45, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului de Poliție de Frontieră Sânnicolau Mare au observat, în timp ce intenționau să intre ilegal în România, două persoane. S-a procedat la reținerea acestora, iar în cadrul primelor cercetări s-a stabilit că este vorba de doi cetățeni afgani. Din primele lor declarații a reieșit că s-ar fi rătăcit pe teritoriul Serbiei și că nu voiau să ajungă în România, fapt pentru care, în acest moment, cei doi sunt în procedura de readmisie”, a declarat Mihaela Leș, purtătoarea de cuvânt a  Inspectoratului Poliției de Frontieră Timiș.

Marți, autoritățile de la Budapesta au  finalizat gardul care desparte Ungaria de Serbia și, conform unui act normativ nou intrat în vigoare, imigranții care vor fi prinși intrând ilegal în țară vor fi arestați și condamnați la ani de detenție. ( Foto: Adrian Pîclișan)