Au pus-o să plătească spitalizarea după ce o maşină a dat peste ea. Motivul e hilar

Au pus-o să plătească spitalizarea după ce o maşină a dat peste ea. Motivul e hilar

Autorul accidentului a rămas necunoscut. Conform legii, în astfel de situaţii, asigurarea medicală a victimei nu acoperă daunele din accidente rutiere. Bietei femei, pensionară, i s-au cerut 1.120 de lei.

Accidentată pe trecerea de pietoni, o femeie din municipiul Suceava riscă să plătească spitalizarea, pentru că nu a fost identificat şoferul vinovat. După patru zile în spital, pacienta a aflat la externare că are de plătit 1.120 de lei, cheltuieli de spitalizare.

Piciorul i s-a umflat şi a avut dureri insuportabile

Ileana Coroamă, în vârstă de 55 de ani, se întorcea vinerea trecută de la cumpărături, alături de soţul ei, nevăzător. Pe o trecere de pietoni de pe una din artele principale ale Sucevei, femeia a fost călcată peste picior cu roata unui autoturism, al cărei şofer a fugit de la locul accidentului.

Ne puteți urmări și pe Google News

Iniţial, victima a crezut că nu e mare lucru, însă câteva ore mai târziu durerile la picior au devenit insuportabile, iar laba piciorului stâng s-a umflat. A ajuns la spital şi a declarat sinceră că a fost victima unui accident rutier.

Toată viaţa a plătit asigurare medicală

Potrivit legislaţiei din domeniul sanitar, spitalizarea victimelor accidentelor rutiere sau a agresiunilor este suportată de cei vinovaţi de producerea acelor evenimente. Nicăieri, însă, nu se explică şi ce se întâmplă dacă poliţia nu îl identifică pe şoferul sau agresorul vinovat, aşa cum s-a întâmplat în cazul sucevencei."Nici nu mă gândeam că pot să plătesc spitalul, dacă eu toată viaţa am plătit asigurările de sănătate şi până şi acum îmi opreşte din pensie. De unde să-l iau pe şofer, de ce să plătesc eu?! Sunt alţii care stau câte şase săptămâni în spital, aceia ce fac, îşi vând casa?",  era revoltată pacienta internată în secţia de Ortopedie. 

Bătrâna e la mâna Poliţiei

Culmea, dacă ar fi declarat că i-a căzut un dulap peste picior, spitalizarea Ileanei Coroamă era suportată de bugetul de stat. Conducerea Spitalului Judeţean "Sf. Ioan cel Nou" Suceava recunoaşte că e o situaţie ingrată şi pune totul pe seama legislaţiei lacunare. Jurista unităţii, Antoneta Nicoleta Burda, e de părere că pacienta nu va plăti, atât timp cât a făcut plângere la poliţie, lăsând să se înţeleagă că dacă poliţia nu îl va găsi pe şoferul vinovat, plata spitalizării nu va fi imputată pacientei.

Şi totuşi, pe holurile spitalului, bolnavi şi cadre medicale vorbesc despre fel de fel de situaţii similare celei prin care trece acum Ileana Coroamă. "Povestea cineva în salon de un bătrân care la externare când a aflat că are de plătit 140 de milioane (lei vechi - n.r.) a făcut infarct", completează o altă bolnavă.