Râuri de bere, de Ziua Sfântului Patrick

Râuri de bere, de Ziua Sfântului Patrick

Sute de mii de oameni din toată lumea au sărbătorit până azi noapte târziu Ziua Sfântului Patrick, patronul irlandezilor. Au fost parade, concerte şi, fireşte, bere din plin sau cafele irlandeze cu whisky consumate în celebrele pub-uri.

Se spune că există două feluri de oameni: irlandezi şi cei care îşi doresc să fie irlandezi, spune o zicală din Irlanda care în ultimele 24 de ore s-a confirmat foarte bine. Petrecerile s-au ţinut lanţ nu doar la Dublin. Irlandezii plecaţi în lume au sărbătorit în puburile de pe toate continentele, din Sydney, Copenhaga, Munchen, Moscova până la New York, notează AP.

Cam 13 milioane de pahare de bere s-au băut ieri în Irlanda, potrivit purtătorului de cuvânt al fabricii care produce celebra bere irlandeză.

Show la New York

Ne puteți urmări și pe Google News

Două milioane de oameni au asistat la o paradă ca la carte pe celebrul Fifth Avenue din New York. Şi nu întâmplător, dacă ne gândim că 36 de milioane de americani au rădăcini irlandeze.

În schimb, la Los Angeles nu s-a mai ţinut parada anul acesta. Din cauza crizei economice, organizatorii s-au gândit să mai salveze nişte bani.  

Irlanda, din spaţiu Şi NASA i-a făcut o surpriză Irlandei şi a dat publicităţii imagini surprinse din satelit.

Sărbătoare a fost şi la Casa Albă. Preşedintele Obama a organizat o recepţie unde l-a avut ca invitat pe şeful guvernului irlandez Brian Cowen.

A fost un schimb de politeţuri. Obama, îmbrăcat în ton cu evenimentul cu o cravată verde, i-a mulţumit lui Cowen pentru susţinerea Irlandei pe plan internaţional.

Cinci zile de sărbătoare Iar premierul de la Dublin i-a mulţumit liderului de la Casa Albă pentru că şi-a găsit timp să-l primească în pline negocieri privind reforma din sănătate.

Până şi apa din fântânile de la Casa Albă au fost colorate în verde ca să marcheze Ziua Sfântului Patrick. La fel s-a întâmplat şi cu Empire State Building sau Opera din Sydney.

Sfântul Patrick este o sărbătoare tradiţională celtică care celebrează sosirea primăverii şi simbolizează reînnoirea. Sfântul Patrick se ţine în fiecare an pe 17 martie, ziua în care se crede că a murit episcopul.  

La Dublin petrecerile continuă încă cinci zile.

Sfântul Patrick cu ghinion

Nu toată lumea a petrecut. În Nashville, poliţiştii au împuşcat mortal doi hoţi, suspecţai că au jefuit o bancă. Unul dintre infractori era costumat în verde.