Atracții turistice pentru toate gusturile. Top 5 locuri de vizitat lângă București

Atracții turistice pentru toate gusturile. Top 5 locuri de vizitat lângă București Sursa foto: Arhiva EvZ

Iubitorii de adrenalină sau pasionații de istorie au la dispoziție cel puțin cinci atracții turistice pe care le pot vizita în proximitatea Capitalei, de la palatele Brâncovenești până la centrul acvatic Therme.

Pentru o scurtă escapadă nu este nevoie să vă îndepărtați de București. Capitala este înconjurată de o multitudine de atracții turistice care satisfac preferințele tuturor, adulților și copiilor deopotrivă.

De exemplu puteți alege să vizitați grădinile Palatului Mogoșoaia, un loc încărcat de istorie și multă verdeață. Dacă sunteți în căutarea unor activități distractive aveți la dispoziție fel și fel de parcuri sau centrul acvatic Therme.

Atracții turistice pentru cei mici

Dacă totuși vă numărați printre turiștii care preferă activitățile culturale, o plimbare prrin grădinile reglae de la Mogoșoaia reprezintă o alternativă ideală pentru o zi de weekend. Unde mai pui la socoteală faptul că și cei mici se pot bucura de aer curat și pot alerga pe aleile umbrite. Arhitectura spectaculoasă a palatelor Brâncovenești vă vor purta într-o călătorie în timp. De asemenea, nu vă oprește nimeni să organizați un mic picnic pe malul lacului. Astda, desigur dacă nu vă face cu ochiul niciun preparat de la restaurantul din interiorul grădinilor regale.
Atracții turistice în jurul Capitalei: Palatele Brâncovenești

Sursa foto: Arhiva EvZ

Parcul Dendrodologic Chitila

Parcul Dendrodologic Chitila completează lista de atracții turistice pe care le puteți vizita fără a vă distanța prea mult de Capitală. Este o zonă verde, ideala pentru o escapadă în mijlocul naturii. Îmbinați utilul cu plăcutul astfel încât cei mici pot afla lucruri noi de copacii și plantele din întreaga lume. Copii pot descoperi curiozități botanice, iar frumusețea lacului cu nuferi cu sigurnață le va capta toată atenția.

Ne puteți urmări și pe Google News

Reprezentanții Parcului Dendrondologic Chitila organizează în aer liber fel de fel de ateliere educative, unde îi puteți învăța pe cei mici despre importanța protejării mediului.

Atracții turistice pentru cei mici: Parcul Chitila

Sursa foto: Arhiva EvZ

Therme București

Pentru persoanele active care vor să-și exerseze abilitățile de înnotători centrul acvatic Therme reprezintă o altă atracție de neratat. Centrul este dotat cu tot felul de tobogane complicate, pisicine cu valuri dar și zone de relaxare cu pare termale.

Cei mici vor intra într-o lume magică, cu jocuri și personaje distractive. Piticii se pot bălăci în piscine tematice și chiar pot lua parte la cursurile de înot sau aquagym. După o asemenea zbenguială micuții își pot trage sufletul pe șezlonguri savurând un suc sau o gustare.

Atracții turistice în jurul Capitale: Therme București

Sursa foto: Arhiva EvZ

Atracții turistice în apropierea Capitalei: Parcul de aventură Comana

Parcul de aventură Comana este un refugiu pentru pasionații de adrenalină. Parcul pune la dispoziția clienților săi plimbăril cu tiroliană, poduri suspendate și multe alte activități palpitante.

Piticii își pot testa curajul și limitele în condiții maxime de siguranță. Instructorii îi supraveghează atent turiștii dornici de adrenalină. De asemenea, Parcul de aventură Coman oferă trasee de dificultate adaptate pe experiența și vârsta copiilor.

Atracții turistice: Parcul de aventura Comana

Sursa foto: Arhiva EvZ

Delta Neajlovului

Delta Neajlovului completează lista cu atracții turistice din proximitatea Capitalei. O plimbare cu barca va introduce într-o lume a liniștii. Delta le va dezvălui copiilor frumusețea naturii și diversitatea faunei locale. Păsările acvatice și țestoasele pot fi admirate în toată splendoarea lor. Ghidul vă expune toate informațiile de care aveți nevoie, în timp ce profitați din plin de liniștea și aerul curat al deltei.