Atletismul, rege la TVR

Atletismul, rege la TVR

În această săptămână, TVR 2, TVR HD şi TVR.ro vor transmite, în direct, probe de la Campionatele Europene de Atletism.

De astăzi şi până pe 1 august, atenţia lumii sportive se îndreaptă spre atletism, unde, în Spania, vor avea loc Campionatele Europene. Anul acesta, Barcelona a fost ales oraşul-gazdă al celei de-a 20-a ediţii a sportului olimpic numărul unu.

1.400 de atleţi din 50 de ţări

TVR 2, TVR HD şi TVR.ro vor transmite, de marţi până duminică, de la ora 19.30, iar în weekend de la orele 11.00 şi 19.30, în direct de pe Stadionul Olimpic întrecerile Campionatelor Europene, dar şi cele mai importante probe şi evenimente la care vor participa 1.400 de atleţi din 50 de ţări în cadrul a 47 de probe.

Ne puteți urmări și pe Google News

Comentatori, în studioul

TVR, vor fi Andi Vilara şi Monica Iagăr, fostă campioană continentală la săritura în înălţime.

"Cred că în prezent sunt mai puţini fani ai acestui sport decât în urmă cu 10 ani şi cu siguranţă mai puţini decât acum 40-50 de ani, când la Internaţionalele României veneau mari stele ale atletismului mondial", este de părere Andi Vilara.

Lotul României anunţat de Federaţia Română de Atletism este format din 33 de sportivi (21 la feminin şi 12 la masculin), iar obiectivul anunţat este obţinerea a una-două medalii şi patruşase calificări în finală.

"România a cucerit măcar câte o medalie la ultimele 15 ediţii ale Europenelor de atletism. Chiar dacă în ultimii ani s-a înregistrat un regres al performanţelor atletismului românesc, putem să nădăjduim că obiectivele Federaţiei de Atletism vor fi atinse", adaugă comentatorul TVR.

Invitaţie la concurs

Iubitorii atletismului pot participa de astăzi, pe site-ul www.tvr.ro/atletism 2010, la un concurs pentru a câştiga un tricou original semnat de Gabriela Szabo.

Până la 1 august, participanţii pot răspunde la întrebarea "Care dintre atletele românce a obţinut cele mai multe medalii de aur în competiţii internaţionale importante?", o singură dată, pentru a se înscrie în concurs. Se va da un singur premiu şi câştigătorul va fi desemnat prin tragere la sorţi. Vor fi extrase şi trei rezerve, în cazul în care câştigătorul nu poate fi contactat telefonic în 24 de ore.