Evenimentul Zilei > Social > ATENȚIE la acest simptom. E specific variantei Delta. Cum știi că nu e vorba despre o alergie
ATENȚIE la acest simptom. E specific variantei Delta. Cum știi că nu e vorba despre o alergie

ATENȚIE la acest simptom. E specific variantei Delta. Cum știi că nu e vorba despre o alergie

Experții din Sănătate atrag atenția cu privire la simptomele prezentate de pacienții infectați cu tulpina Delta a coronavirusului. Acestea pot fi diferite de cele dezvoltate de varianta originală a COVID-19, iar dacă nu sunt apreciate corespunzător, ar putea să contribuie la răspândirea rapidă a virusului.

Experții din Sănătate ridică o nouă problemă – simptomele manifestate de persoanele infectate cu tulpina Delta a coronavirusului pot fi diferite de cele semnalate în cazul infectării cu tulpina originală a COVID-19. Dacă nu sunt tratate drept semne ale infectării cu coronavirus, persoanele care prezintă aceste simptome pot contribui la răspândirea rapidă a mutației Delta, potrivit The Hill.

Atenție la simptome COVID-19! Ce spun experții

În urma infectării cu tulpina Delta, pacienții pot manifesta simptome mai ușoare decât cele semnalate în cazul infectării cu tulpina Delta a coronavirusului, spun specialiștii din Sănătate. Astfel, acestea nu sunt, de obicei, asociate cu coronavirusul și pot fi confundate cu alergii sau alte boli obișnuite.

Joe Kanter, ofițerul de sănătate al statului Louisiana, a transmis că, în cazul infectării cu varianta delta a COVID-19, pacienții pot să prezinte simptome precum: tuse, febră și dificultăți în respirație. Cu toate acestea, oficialul a declarat că mulți dintre pacienți prezintă și simptome mai ușoare, precum: congestia sinusurilor și dureri de gât.

„Puteți prezenta simptome relativ ușoare pe care le puteți confunda cu ușurință cu alergii. Dacă aveți orice simptom, indiferent cât de ușor, chiar dacă este o durere de gât, chiar dacă vă curge nasul, chiar dacă este o congestie a sinusurilor, mergeți să vă testați și limitați contactul cu alte persoane până când faceți acest lucru”, a declarat ofițerul de sănătate al statului Louisiana, potrivit sursei citate.

Strănutul excesiv, semn al infectării cu tulpina Delta

Potrivit cercetătorilor de la ZOE COVID Symptom Study, strănutul excesiv poate fi un semnal al infectării cu varianta indiană a coronavirusului. „Datele noastre arată că persoanele care au fost vaccinate și apoi au fost testate pozitiv pentru COVID-19 au fost mai predispuse să raporteze strănutul ca simptom în comparație cu cele care nu au fost vaccinate”, au transmis cercetătorii.

Amintim că vaccinurile dezvoltate de Pfizer și Moderna prezintă o eficacitate de aproximativ 95% în cazul infectării cu coronavirus, protejând pacientul de dezvoltarea unor forme grave de boală sau deces.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: