Experții au avertizat că simptomele comune ale Covidului ar putea fi diferite la persoanele care se infectează cu varianta Delta depistată pentru prima dată în India.

În ultimele două săptămâni, temperaturile au crescut în Marea Britanie și, pentru mulți suferinzi de alergii, acest lucru a însemnat febră, mâncărimi în ochi și strănut. Dar poate fi o reală capcană pentru ei, deoarece noua variantă are simptome diferite.

Combinația dintre răceala de vară și alergii vă poate deruta cu privire la covid

Se ştie că de-a lungul pandemiei, NHS a declarat că cele trei simptome principale ale Covid-19 includ: tuse persistentă, pierderea gustului și a mirosului, temperatură ridicată. Dacă aveți oricare dintre aceste simptome, ar trebui să faceți un test.

Problema este că experții au avertizat, mai nou, că varianta Delta  prezintă diferite simptome.

Dacă aveți sub 40 de ani, semnele pe care trebuie să le urmăriţi acum sunt dureri de cap, dureri în gât și curgerea nasului, conform datelor. Dacă aveți peste 40 de ani, semnele cheie sunt dureri de cap, nas înfundat și strănut.

Care sunt simptomele Delta

Studiul ZOE Covid Symptom a urmărit focarul Covid din martie 2020, milioane de britanici raportându-și simptomele pe o aplicație. Prof. Tim Spector, conducătorul studiului, a declarat pentru The Telegraph : „De la începutul lunii mai, ne-am uitat la simptomele de top și acestea nu sunt la fel ca atunci.

Numărul unu este durerea de cap urmată de dureri în gât, curgerea nasului și febră. Toate acestea nu sunt vechile simptome clasice, numărul cinci este tusea, și nici nu mai avem de-a face cu pierderea mirosului care nu mai este în top 10.

„Această variantă pare să funcționeze diferit”

Durerea de cap: este cel mai frecvent semn, afectând 66% dintre persoanele cu vârsta sub 40 de ani și 53% dintre cei peste 40 de ani. Durerile de cap pot apărea și la persoanele care au alegii, așa că, dacă aveți vreo îndoială, ar trebui să faceți un test pentru a fi în siguranță.

Aplicația a descoperit recent că pierderea gustului sau a mirosului nu mai este în primele 10 simptome. Majoritatea oamenilor consideră că vremea rece este motivul pentru care răcim, ceea ce este greşit.

Dr. Belinda Griffiths de la Clinica Fleet Street din Londra a spus că simptomele unei răceli obișnuite includ: strănut, nas curgător și durere în gât. În majoritatea cazurilor de răceală nu veți dezvolta temperaturi ridicate şi poate fi unul dintre simptomele cheie că aveţi Covid.

Expertul Kristoffer Ahlerup, director la Enzymatic, a declarat că este și mai probabil ca virusul să fie în creștere anul acesta. El a explicat că va exista o scădere a imunității împotriva frigului, deoarece mulți oameni au redus contactele sociale și muncesc de acasă.

„Pentru copiii cu vârste cuprinse între cinci și 14 ani, aproape 30% din teste au fost pozitive la începutul lunii aprilie, comparativ cu niciunul la sfârșitul lunii ianuarie și începutul lunii februarie, arătând o legătură cu revenirea la școală a elevilor.

În acest context, unii oameni pot confunda simptomele febrei fânului cu o răceală banală dar, în realitate, pot avea Covid-19

Mai mult, o treime dintre persoanele care se infectează cu noul coronavirus nu vor avea deloc simptome – însă lansarea noilor teste rapide vă poate ajuta să determinați rapid dacă aveți sau nu infecția virală.

Pacienții cu alergii pot prezenta, de asemenea, mâncărimi în jurul feței și gurii sau o senzație de mâncărime în interiorul gurii și o senzație de arsură în gât. De asemenea, poate provoca dureri de cap și respirație șuierătoare, dar acestea sunt simptome mai puțin frecvente, împreună cu o durere în gât, şi pentru a fi siguri că nu se ascunde vreun pui de covid este bine să faceți testul imediat, scrie thesun.