Atacul de la Hotelul Serena din Kabul a avut loc în contextul în care ministrul norvegian de externe Jonas Gahr Stoere era în vizită oficială la reprezentanţa diplomatică a Australiei. Acesta a scăpat însă din atentat viu şi nevătămat, relevă AFP. „Prima dată a avut loc un atac sinucigaş la intrarea în hotel. A urmat o a doua explozie. Apoi au avut loc schimburi de focuri“, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne de la Kabul, Zamarai Bashary.

Printre victime, majoritatea agenţi de pază, s-a numărat şi un jurnalist norvegian, în vârstă de 39 de ani. Acesta a fost grav rănit în atentat, murind la scurt timp pe masa de operaţii la spitalul NATO la care a fost transportat de urgenţă.
 
Premierul australian Kevin Rudd a condamnat, ieri, în termeni duri atacul şi a anunţat că reprezentanţa diplomatică a ţării sale îşi va schimba sediul. Atacul a fost condamnat şi de premierul norvegian Jens Stoltenberg, însă acesta a declarat că autorităţile de la Oslo nu se vor lăsa intimidate şi nu-şi vor retrage trupele din Afganistan. Norvegia a detaşat în Afganistan 500 de soldaţi, în cadrul forţelor internaţionale care-şi desfăşoară activitatea sub comanda NATO.