Atacurile de la Mumbai: Teroriştii au luat cocaină

Atacurile de la Mumbai: Teroriştii au luat cocaină

Teroriştii care s-au luptat timp de aproape 60 de ore cu forţele speciale indiene au folosit cocaină şi alte stimulente pentru a nu adormi în timpul luptelor, scrie cotidianul "The Telegraph".

Autorităţile indiene au spus că accesorii folosite la consumul de droguri, inclusiv seringi, au fost găsite la locul atacurilor teroriste, în urma cărora şi-au pierdut viaţa aproape 200 de persoane. De asemenea, atacatorii, care au fost instruiţi într-o tabără specială construită de gruparea teroristă Lashkar-e-Taibat în Pakistan, au folosit steroizi pentru a se dezvolta fizic.

"Am găsit seringi care conţin urme de cocaină şi LSD şi, în sângele teroriştilor, s-au descoperit mai multe droguri", a spus un funcţionar indian. "Există, de asemenea, urme de steroizi, însă acest fenomen este foarte răspândit în cazul teroriştilor."

"Aceşti oameni erau în formă, fapt ce sugerează că au urmat un antrenament intensiv anterior atacurilor. Astfel se explică cum au reuşit să se lupte cu forţele speciale timp de peste 50 de ore fără alimente sau somn".

Un terorist a folosit drogurile pentru a continua să lupte, chiar dacă fusese grav rănit. Drogurile sunt folosite cu regularitate în India de muncitorii care îşi desfăşoară activitatea în domenii în care lipsa somnului este cerută ca, cum ar fi şofer de camion sau paznic.

Cei 10 bărbaţi care au atacat mai multe repere turistice din Mumbai au reuşit să respingă asediul a câteva sute de soldaţi indieni din forţele speciale, stabilind ambuscade sofisticate şi menţinând o rată constantă de foc şi o cunoaştere superioară a planurilor clădirilor capturate.

Teroristul capturat în timpul atacurilor din Mumbai a spus poliţiei că s-a antrenat mai multe luni într-o tabără a militanţilor islamişti în Pakistan. Antrenamentul a fost organizat de gruparea Lashkar-e-Taibat şi condus de un fost membru al armatei pakistaneze, au anunţat surse din cadrul poliţiei indiene.

"Au fost instruiţi în mai multe faze, printre care folosirea armelor de foc, construirea de bombe, strategii de supravieţuire, supravieţuirea în mediul marin, şi chiar obiceiuri alimentare", a spus un ofiţer din cadrul poliţiei indiene.

Ne puteți urmări și pe Google News