Evenimentul Zilei > International > ATAC sinucigaş în Nigeria, comis de o fată de 11 ani. Aproximativ 15 oameni au fost ucişi
ATAC sinucigaş în Nigeria, comis de o fată de 11 ani. Aproximativ 15 oameni au fost ucişi

ATAC sinucigaş în Nigeria, comis de o fată de 11 ani. Aproximativ 15 oameni au fost ucişi

Cel puţin 15 oameni au murit la un terminal de autobuze din nord-estul Nigeriei, într-un atentat sinucigaş, comis de o fată în vârstă de 11 ani.

Aproximativ 30 de persoane au fost rănite într-un atac sinucigaş, comis de o fată din Nigeria. Cel puţin 15 oameni şi-au pierdut viaţa.

Fata a detonat explozivi legaţi de corpul ei în oraşul nigerian Damaturu, capitala statului Yobe, informează agenţia DPA, citată de Mediafax

"Fata a venit în parcare şi a refuzat să fie controlată de către ofiţerii de securitate. Ulterior s-a apropiat de o maşină cu pasageri şi s-a detonat", a declarat un funcţionar pentru sănătate de la un spital din apropiere.

Mai mult, luna trecută, trei oameni au fost ucişi şi cel puţin cinci au fost răniţi într-un atac sinucigaş în care o maşină a explodat la un punct de control de securitate din Damaturu. Niciun grup nu a revendicat imediat atacul, însă, în cadrul unor atacuri similare, organizaţia teroristă Boko Haram, care doreşte să creeze un stat cu propria interpretare a legii islamice, a ucis mii de oameni începând cu anul 2009.