Evenimentul Zilei > International > ATAC într-un birou al Ministerului Educaţiei. ŞASE oameni au MURIT
ATAC într-un birou al Ministerului Educaţiei. ŞASE oameni au MURIT

ATAC într-un birou al Ministerului Educaţiei. ŞASE oameni au MURIT

Un bărbat neidentificat a ucis joi şase angajaţi ai Ministerului Educaţiei într-un birou al acestuia în sudul Arabiei Saudite, a anunţat Ministerul de Interne al acestei ţări, calificând atacul drept un act 'criminal'.

Alte două persoane au fost rănite în cursul atacului care a avut loc într-un birou al Ministerului Educaţiei în provincia Jazane, a precizat pentru AFP purtătorul de cuvânt al ministerului, Mansur al-Turki. 

'Este un act criminal', a spus generalul Turki, anunţând arestarea unui suspect. Identitatea acestuia şi motivele care l-ar fi determinat să acţioneze astfel nu au fost dezvăluite. 

El nu a spus nici cum au fost ucise cele şase persoane, dar televiziunea de stat a relatat despre focuri de armă trase în sediul inspectoratului. 

Jurnalul local Al-Watan şi canalul de televiziune cu capital saudit Al-Arabiya au relatat însă că presupusul agresor este un învăţător. 

Canalul de televiziune de stat Al-Ekhbariya, citând poliţia locală, a afirmat că suspectul nu este un angajat al biroului respectiv, dar că el are legătură cu Ministerul Educaţiei. 

Poliţiştii au intervenit în urma unei sesizări potrivit căreia 'un bărbat a deschis focul asupra angajaţilor biroului, în timp ce aceştia îşi îndeplineau sarcinile de serviciu', a indicat canalul pe contul său Twitter. 

Atacul s-a produs în localitatea Ad Dair, nu departe de frontiera yemenită. Imagini care circulau pe internet arătau cel puţin cinci ambulanţe staţionând în faţa unui imobil cu patru etaje. 

Ali al-Khawaji, purtător de cuvânt al Departamentului regional al Educaţiei, a precizat că printre cele şase persoane ucise figurează trei responsabili care supervizau programele de învăţământ şi trei angajaţi administrativi. Unul dintre răniţi, care lucrează de asemenea în administraţie, se află în stare critică, a adăugat el. 

Jazane şi regiunile de frontieră din sudul Arabiei Saudite au fost bombardate din Yemen de rebeli şiiţi împotriva cărora regatul luptă din 2015 în fruntea unei coaliţii militare arabo-sunite. Peste 90 de soldaţi şi civili au fost ucişi în teritoriul saudit de astfel de tiruri