Atac armat în incinta unui mall din Sydney. Mai multe persoane au fost înjunghiate

Atac armat în incinta unui mall din Sydney. Mai multe persoane au fost înjunghiate Sursa foto: Dreamstime

Un atac armat a avut loc într-un mall din Sydney. Mai multe persoane, printre care și un bebeluș, au fost înjunghiate de un bărbat. Autoritățile l-au împușcat pe atacator.

Atac armat în Sydney

Sute de persoane au fost evacuate sâmbătă dintr-un centru comercial din Sydney. Totul după ce mai multe persoane au fost înjunghiate. Conform primelor informații, se pare că printre victime se află și un bebeluș.

„Serviciile de urgenţă au fost chemate la Westfield Bondi Junction cu puţin timp înainte de ora 16.00 (06.00 GMT). Oamenii sunt îndemnaţi să evite zona.”, a transmis poliţia din statul New South Wales într-un comunicat.

Sydney

Sursa foto: Wikipedia

Autoritățile au împușcat mortal un bărbat

Mai mulți martori au declarat că s-au auzit împușcături în incinta mall-ului.  Imagini din centrul comercial respectiv au apărut pe rețelele de socializare. În urma incidentului, autoritățile au împușcat mortal un bărbat, care ar fi autorul faptei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Operaţiunea poliţiei este în plină desfășurare. Mall-ul este situat în imediata apropiere a plajei Bondi și este frecventat de localnici, dar și de mulți turiști.Unul dintre martorii oculari a precizat că a văzut o femeie care zăcea la pământ, iar ulterior s-a adăpostit într-un magazin de bijuterii.

Sydney, atac

Sursa foto: Platforma X

Atac armat într-un mall din Sydney

Poliţia din statul New South Wales a intervenit la fața locului în primele momente de după atac.

De asemenea, serviciile de urgenţă au fost solicitate pentru a acorda primele îngrijiri persoanelor rănite.

„Cercetările continuă în legătură cu incidentul şi nu există detalii suplimentare", a mai precizat poliţia.

Mai mulți martori au relatat că o parte dintre cetățeni ar fi rămas blocați în centrul comercial.

„Chiar la 20 de minute după ce oamenii s-au grăbit să iasă din mall, am văzut echipe ale SWAT verificând străzile înconjurătoare", a afirmat un martor.

„A fost înspăimântător, a fost chinuitor... Eram ghemuiți într-un magazin cu alte sute de oameni”, a povestit un alt martor, care se afla alături de copiii lui în clădire.

În urma atacului, cel puțin patru persoane au murit și alte câteva zeci ar fi fost rănite.