Asfaltatorii din Ploieşti, în război cu primăria

Asfaltatorii din Ploieşti, în război cu primăria

Licitaţia de atribuire a lucrărilor de asfaltare a 82 de străzi din Ploieşti a iscat un adevărat scandal între patronii firmelor locale de asfaltare şi autorităţile locale.

Asfaltatorii susţin că sunt de favorizaţi din start de criteriile impuse în caietul de sarcini. Potrivit documentaţiei, la licitaţie nu pot participa decât firmele a căror cifră de afaceri medie anuală pe ultimii trei ani e de cel puţin 300 de milioane de lei.

În plus, participanţii la licitaţie trebuie să prezinte trei contracte de modernizare străzi şi pasaje rutiere, a căror valoare însumată să fie de minimum 90 de milioane de lei. Valoarea totală a proiectului de reparaţie a străzilor ajunge la 210 milioane de lei. Scrisoare deschisă a drumarilor nemulţumiţi

„Am considerat că investiţiile din Ploieşti trebuie să fie accesibile şi firmelor locale, accesul nostru la acestea fiind, în primul rând, o garanţie a păstrării locurilor de muncă. Am constatat că, aşa cum sunt creionate condiţiile de participare la proiect, practic, toate firmele locale sunt excluse, competiţia sau, mai bine zis, absenţa competiţiei ridicând serioase semne de întrebare cu privire la onestitatea acestui demers”, se arată în scrisoarea deschisă semnată de patronii firmelor Star TD, Cast, Baustrada şi ATM Construct.

Ne puteți urmări și pe Google News

În replică, primarul Ploieştiului le reproşează asfaltatorilor locali că lucrările de asfaltare executate în ultimii ani au fost de slabă calitate. „Am foarte multe exemple de străzi care au fost reparate de firmele semnatare ale scrisorii deschise, iar calitatea a lăsat mult de dorit. Nu vreau să exclud pe nimeni de la licitaţii, însă trebuie să mă asigur că lucrările vor fi executate în timp util şi foarte bine. Dialogul cu drumarii locali rămâne deschis”, explică primarul Andrei Volosevici.