Arunca-l pe Maldarasanu din tren!

Arunca-l pe Maldarasanu din tren!

Rapid s-a despartit cu scandal de mijlocasul adus acum zece ani de la Petrolul Ploiesti. Maldarasanu crede ca prietenia sa cu Razvan Lucescu a cantarit decisiv la decizia actualului antrenor, Mircea Rednic, de a renunta la el.

Marius Maldarasanu si-a facut ieri bagajele si a parasit clubul pe care l-a slujit timp de aproape un deceniu. Mijlocasul spune ca atmosfera de la Rapid s-a stricat si isi pune serioase semne de intrebare in ceea ce priveste competenta profesionala a lui Mircea Rednic.

„Nu va fi niciodata mai bun ca Razvan, Olaroiu sau Bergodi. In trei luni, cat am lucrat cu el, am facut zece minute de antrenament tactic. Este incredibil intr-un fotbal modern in care tactica e totul. Doar asa se explica esecul lui Dinamo cu Lazio, echipa italiana fiind una de batut. O echipa mica nu se poate lupta cu una de prima mana din Europa decat daca este foarte bine organizata”, spune Maldarasanu. Acesta este convins ca „Puriul” incearca sa-si formeze o trupa a lui, renuntand la jucatorii care acum doi ani au dus Rapidul in sferturile de finala ale Cupei UEFA. „Atmosfera din vestiar nu este buna. Rednic e suspicios cu jucatorii romani. De aceea isi aduce straini la echipa”, mai spune „Malda”.

EVZ: Ai terminat cu Rapidul? Marius Maldarasanu: Gata, sunt jucator liber, asa cum as fi vrut sa fiu inca din vara. Domnul George Copos nu m-a lasat atunci sa plec. E singurul repros pe care i l-as face patronului nostru. Sase luni pentru un jucator trecut de 30 de ani inseamna foarte mult.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ai oferte? Chiar in urma cu doar cateva minute m-a sunat cineva pentru un contract in Rusia. Nu ma grabesc insa. Am doi copii de crescut si trebuie sa ma gandesc serios la urmatorul pas. Daca nu va fi Rusia, poate va fi Grecia sau Cipru. Nu stiu.

„Facusem hemoroizi pe banca de rezerve” Poate fi FC Brasov? Am luat in calcul si aceasta varianta. Voi vedea. N-as vrea insa ca, in cazul in care Razvan Lucescu va pleca la vara in alta parte, asa cum citesc prin ziare, sa ma trezesc singur pe acolo.

Prietenia cu Razvan te-a costat locul de titular la Rapid?Da. Altfel nu-mi pot explica adversitatea pe care a avut-o Mircea Rednic fata de mine. L-am mai avut in alte doua mandate antrenor, dar niciodata nu s-a purtat atat de urat ca in aceasta ultima perioada. Inainte eram „plamanul echipei”, acum eram „oaia neagra”. Relatia speciala cu Razvan Lucescu si faptul ca i-am tinut partea acestuia atunci cand Rednic a vrut sa-i ia locul ar putea fi doua aspecte care l-au deranjat.

Ce ii reprosezi lui Mircea Rednic? Faptul ca m-a marginalizat. A inceput sa nu ma mai bage in echipa. Ma baga doar in momentele grele ale partidelor, pentru ca mai apoi sa nu ma mai trimita nici macar la incalzire. Facusem hemoroizi pe banca de rezerve! La meciul cu UTA, desi eram al doilea capitan al echipei, iar Maftei lipsea, fiind suspendat, banderola i-a fost data lui Daniel Coman. Era clar ca avea ceva cu mine. La antrenamente, cand dadeam vreun gol, il certa pe Marinescu, portarul de rezerva!

Ai avut o discutie cu Rednic? Inainte de a pleca mi-a explicat ca nu voi mai avea loc in planul sau tactic. Ca voi prinde echipa mai rar. A fost practic oficializarea despartirii noastre. Imi pare rau de Rapid, dar asta-i viata. La vara faceam zece ani de cand venisem de la Petrolul in Giulesti. O viata de om!

ORGOLIU

Rednic - Lucescu jr., un razboi care dezbina Rapidul

Rivalitatea dintre Mircea Rednic si Razvan Lucescu rupe in doua Rapidul. Cu toate ca Lucescu jr. a parasit Giulestiul de mai bine de o jumatate de an, jucatorii rapidisti care au scris istorie in sezonul 2005-2006 al Cupei UEFA inca ii simt lipsa la Pro Rapid.

Vechea garda, formata printre altii din Dani Coman, Vasile Maftei, Marius Constantin, Mugurel Buga sau Emil Dica, nu se sfieste sa „planga” dupa Razvan, lucru care nu-l multumeste deloc pe Mircea Rednic.

„Puriul” a avut mai multe clinciuri  cu fiul lui „Il Luce”, ambii disputandu-si in ultima perioada titlul de cel mai bun antrenor din campionatul intern. In momentul in care a plecat de la Dinamo, Rednic a fost convins ca locul sau va fi luat de Razvan Lucescu: „S-a obisnuit sa vina dupa mine si sa culeaga roadele muncii mele”, spunea Rednic in toamna anului trecut. In cele din urma, in Stefan cel Mare a ajuns Walter Zenga.

Ironia sortii a facut ca „Puriul” sa vina in Giulesti doua luni mai tarziu si sa preia o echipa asupra careia Cristiano Bergodi nu-si pusese inca foarte bine amprenta.

Rednic nu a fost primit bine de suporteri, iar surse din cadrul clubului giulestean sustin ca nici majoritatea jucatorilor nu au fost incantati de noul tehnician. Aceleasi surse sustin ca rabufniri asemenea celei avute ieri de Madarasanu vor mai exista pe viitor.

„Divortul” dintre Maldarasanu si Rapid a fost unul amiabil doar la suprafata. Cu toate ca mijlocasul a parasit echipa „alb-visinie” cu statutul de jucator liber de contract, el si-a varsat naduful pe antrenorul Mircea Rednic, cel care l-ar fi fortat sa plece de la Rapid si l-ar fi lucrat din cauza faptului ca era prieten cu Razvan Lucescu.

„Aveam patru mijlocasi centrali”

„Puriul” a ripostat spunand ca Marius Maldarasanu nu mai putea face fata pretentiilor unui club de talia Rapidului si ca postul de mijlocas central era unul acoperit foarte bine: „Am patru mijlocasi centrali: Nicolae Grigore, Costin Lazar, Stefan Grigorie si Ovidiu Herea. Nu l-am fortat eu pe Maldarasanu sa plece, i-am spus doar ca o sa prinda mai greu prima echipa in conditiile in care jucam cu doi mijlocasi centrali. I-am spus ca, daca vrea sa mearga in alta parte, este liber.

Rapid nu a cerut niciun ban pe el. Daca cerea si 10.000 de euro, Malda nu mai pleca”, ne-a declarat Mircea Rednic. Acesta a explicat si motivul pentru care i-a luat lui Maldarasanu statutul de „al doilea capitan”: „Consider ca Dani Coman este un jucator mai reprezentativ pentru Rapid in acest moment.

Maldarasanu a fost unul dintre cei mai buni mijlocasi pe care i-a avut Rapidul dupa Revolutie, insa vremea lui a trecut. Si pe mine m-a durut cand Mircea Lucescu m-a anuntat ca nu mai conteaza pe mine. N-am fost fericit, dar am inteles si nu l-am acuzat”.

PREGATIRI

Janos Szekely, Ibrahim Salou si alte surprize

Mircea Rednic a precizat ca nu au fost abandonate pistele Salou si Szekely, iar alte transferuri-surpriza sunt pe teava. „Vor mai fi cateva „bombe” despre care nu veti afla decat dupa ce contractele vor fi semnate”, ne-a declarat Mircea Rednic.

Rapid pleaca astazi in primul cantonament al iernii, desfasurat la Rio Maior, in Portugalia. Giulestenii au programate patru partide amicale pe pamant lusitan: cu Rio Maior (Liga a III-a portugheza) pe 22 ianuarie, cu Estoril (Liga a II-a portugheza) pe 24 ianuarie, cu Primera de Augustus (Angola) pe 26 ianuarie si cu Academica Coimbra (Liga I portugheza) pe 30 ianuarie. Rapid revine din Portugalia pe 2 februarie, iar patru zile mai tarziu pleaca in Cipru pentru al doilea cantonament.