Artiom Karamian vrea titlul cu Timisoara

Artiom Karamian vrea titlul cu Timisoara

Poli Timisoara si Rapid se intalnesc astazi in derby-ul etapei a 5-a din Liga I la fotbal.

Partida de pe stadionul "Dan Paltinisanu” (ora 20.30 si va fi transmisa in direct de Kanal D) ii pune fata in fata pe Dusan Uhrin junior si Cristiano Bergodi, singurii antrenori straini din prima divizie.

Anul trecut, cand antrena echipa ceha Mlada Boleslav, Dusan Uhrin junior le-a dat planurile peste cap celor de la Rapid, reusind o remiza, scor 1-1, chiar in Giulesti, intr-un meci din grupele Cupei UEFA.

„Nu pot face o comparatie intre Rapidul de anul trecut si cel de acum. S-au schimbat antrenorul si sistemul. Dar in primul rand ma intereseaza jocul nostru, nu al Rapidului. Daca vrem sa jucam in cupele europene, trebuie sa demonstram ca suntem mai buni sau la fel de buni ca rapidistii”, a declarat antrenorul ceh.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Nu ne intalnim la vreun suc”

Jocul de la Timisoara este o reeditare a ultimei finale din Cupa Romaniei, pe care giulestenii au castigat-o cu 2-0, chiar pe terenul banatenilor.

De la ultima lor intalnire directa, disputata cu exact trei luni in urma, pe 26 mai, in ambele tabere s-au produs numeroase schimbari. Printre jucatorii achizitionati in aceasta vara, fiecare dintre cele doua adversare de astazi a transferat si cate un fotbalist de la rivala.

Banatenii au mutat primii, prin aducerea atacantului Ionel Ganea, iar giulestenii l-au convins pe mijlocasul Stefan Grigorie sa-si incerce norocul si in tricoul visiniu.

„Ganezul” a evitat sa vorbeasca despre intalnirea cu fostii coechipieri. Armeanul Artiom Karamian, venit in Banat tot de la Rapid, nu s-a abtinut de la declaratii razboinice.

„Ce conteaza ca ma intalnesc cu fostii colegi? Ne intalnim pe teren, nu la vreun suc. Pentru mine este foarte important sa batem. Noi meritam sa fim pe primul loc, nu Rapid. Imi doresc ca Poli sa fie prima, nu Rapid. Vreau titlul cu Poli”, a trambitat armeanul.

„Nico”, inapoi in Giulesti?

Ca si inainte de finala Cupei Romaniei, o accidentare a portarului Danut Coman le da mari batai de cap giulestenilor. „M-am antrenat alaturi de colegii mei si m-am simtit bine din punct de vedere fizic, dar daca voi juca va poate spune doar antrenorul.

Cu siguranta, va fi un meci foarte dificil. Nu ma tem de Ionel Ganea. E un atacant care speculeaza orice eroare a adversarului, dar la Poli sunt si alti fotbalisti buni, nu trebuie sa fim atenti numai la Ganea”, ne-a declarat portarul giulestean. Atacantul Daniel Niculae, legitimat in Franta, la Auxerre, ar putea reveni la Rapid sub forma de imprumut.

Echipe Probabile

Poli: M. Popa - S. Stancu, Canu, Luchin, Dancia - Torje, Alexa, Vrsici, Artiom Karamian - G. Bucur, I. Ganea. Antrenor: Dusan Uhrin junior

Rapid: D. Coman - Sapunaru, M. Constantin, Maftei, Bozovici - E. Dica, C. Lazar, Maldarasanu - Buga, Mazilu, Burdujan. Antrenor: Cristiano Bergodi