Armata britanică va contribui cu mii de militari la securitatea Jocurilor Olimpice

Armata britanică va contribui cu mii de militari la securitatea Jocurilor Olimpice

Armata britanică se află în aşteptare şi urmează să ofere încă 3.500 de militari pentru a contribui la securitatea Jocurilor Olimpice de la Londra.

Anunţul vine în contextul temerilor că un contractor privat pentru asigurarea securităţii, G4S, nu va putea să asigure suficient personal bine antrenat.

Ministerul Apărării a confirmat că soldaţii din armata britanică, aflaţi în Germania, au primit instrucţiuni să se mobilizeze rapid, ceea ce înseamnă că ar putea fi transferaţi la Londra în câteva zile.

Forţele armate erau deja angajate cu 13.500 de militari pentru asigurarea securităţii, dar potrivit noului plan vor oferi 17.000 de oameni, precizează BBC.

Ne puteți urmări și pe Google News

G4S primeşte 300 de milioane de euro pentru a asigura paza şi protecţia la Jocurile Olimpice, dar se pare că nu va putea oferi mai  10.000 de oameni, aşa cum prevede contractul.

În schimb, concediul de vară se pare că va fi anulat pentru unii militari, având în vedere că Ministerul Apărării pregăteşte 3.500 de oameni pentru a suplini lipsurile.