Arestarea lui Ratko Mladici, prioritate pentru Serbia

Arestarea lui Ratko Mladici, prioritate pentru Serbia

Serbia este hotărâtă să îl aresteze în curând pe fostul lider militar al sârbilor bosniaci, Ratko Mladici, acuzat de crime de război, dar nu va pune în pericol operaţiunea dezvăluind detalii, a declarat azi un oficial de rang înalt.

Fostul lider militar al sârbilor bosniaci, generalul Ratko Mladici, şi liderul sârbilor croaţi, Goran Hadzici, daţi în urmărire de tribunalul pentru crime de război de la Haga, s-ar putea ascunde în Serbia. Arestarea acestora este o condiţie esenţială pentru aderarea Serbiei la Uniunea Europeană.

"Arestarea lui Mladici este singurul mod pentru Serbia de a-şi rezolva problemele cu trecutul şi de a merge mai departe", a declarat Rasim Ljajici, oficialul sârb desemnat pentru a coopera cu TPI.

"Nu mai pot oferi alte informaţii. Chiar dacă operaţiunea ar fi început, nu v-aş putea spune", a precizat Ljajici.

Ne puteți urmări și pe Google News

o sursă guvernamentală care susţine că autorităţile speră să îl aresteze pe Mladici în această lună, folosindu-se de perioada concediilor de vară pentru a evita organizarea de proteste naţionaliste.

"Prioritatea noastră este să îi arestăm", a declarat procuratorul Serbiei pentru crime de război, Vladimir Vukcevici, pentru săptămânalul Vreme.

"Nu văd un viitor al Serbiei fără predarea lui Mladici şi a lui Hadzici la Haga. Nu este loc în Europa pentru cei care i-au ucis pe alţii din cauză că erau diferiţi", a conchis el.

(18:50)

Sursa:Mediafax