Arbitrul Jorge Larrionda, de meserie gafeur

Arbitrul Jorge Larrionda, de meserie gafeur

Arbitrul uruguayan Jorge Larrionda a intrat în "istoria neagră" a Campionatelor Mondiale, după ce duminică nu a validat golul perfect valabil marcat de Frank Lampard, în meciul cu Germania, la scorul de 2-1 pentru nemţi.

Interesant este că Larrionda a mai comis o asemenea eroare (nu a văzut că balonul a depăşit cu întreaga circumferinţă linia porţii).

Se întâmpla în 2004, la meciul dintre Brazilia şi Columbia (scor 0-0). Uruguayanul nu a validat un gol marcat de Adriano, deşi mingea trecuse dincolo de linia porţii. Românilor, faza golului nevalidat le-a reamintit de un episod identic trăit de "tricolori" la Campionatul European din 1996.

La meciul pierdut cu Bulgaria, scor 0-1, românii au marcat prin Dorinel Munteanu, în momentul în care erau conduşi de vecinii de la Sudul Dunării. "Neamţul" a şutat puternic de la 20 de metri, mingea a lovit bara transversală şi a căzut în spatele liniei porţii, dar Peter Mikkelsen, arbitrul danez al partidei, nu a acordat reuşita. Deşi au fost privaţi de un gol valabil, jucătorii englezi şi selecţionerul Fabio Capello nu au scăpat de criticile presei din Albion, după meciul pierdut, scor 1-4, în faţa Germaniei.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Capello, pleacă şi ia-ţi rataţii cu tine!" a titrat cotidianul "The Sun", ziarul cel mai influent din Marea Britanie, care a a făcut o analiză nemiloasă: "Aşa a murit Generaţia de Aur a Angliei, care nu a câştigat nimic. Jocul prestat de formaţia noastră a părut desprins din vremuri întunecate".

Capello a ţinut să clarifice lucrurile: "Nici nu mă gândesc la demisie".