FC Timişoara şi CFR Cluj au încheiat la egalitate, scor 1-1, în epilogul etapei a 28-a a Ligii I la fotbal. Derbyul din Banat a aruncat în aer liga lui Mitică după un nou arbitraj cu probleme. Augustus Constantin, fiul fostului şef al CCA Gheorghe Constantin, n-a văzut penalty la o fază la care Nuno Claro a fost la un pas să-l accidenteze grav pe timişoreanul Mansour, chiar în debutul meciului de pe Bega.
Augustus, la o nouă abatere
Acelaşi Augustus l-a dat afară, în prelungirile meciului pe portarul clujenilor. Cu Ricardo Cadu în poartă, CFR a încasat un gol în minutul 8 al prelungirilor.
În acest sezon, Augustus Constantin a mai fost protagonistul unui scandal similar, când i-a refuzat Craiovei un penalty clar în meciul cu Dinamo, disputat în Ştefan cel Mare.
"CFR e noua campioană? Poate o campioană de chirpici! O ruşine fără margini! Nu se poate să joci doar cu arbitrii în spate şi să tragi de timp o repriză întreagă. Nu ştiu de ce se tem de Cluj, doar pentru că-l văd pe Boc pe la stadion? Nici un procuror, nici măcar cei din Cluj, nu se va băga să ajute un om la ananghie, aşa cum e tatăl lui Augustus", a ţipat Marian Iancu, patronul Timişoarei.
Mureşan: "Un 11 metri de care eu nu sînt aşa convins că a fost"
Deşi toată lumea a văzut penalty la duelul dintre Nuno Claro şi Mansour, Iuliu Mureşan, preşedintele echipei CFR Cluj, nu e convins că se impunea lovitură de la 11 metri la faza respectivă. "Nu e vina noastră că n-a dat arbitrul un 11 metri de care eu nu sînt aşa convins", a spus Mureşan. Afirmaţia lui Iuliu Mureşan i-a înnebunit pe timişoreni.
"A văzut o ţară întreagă ce s-a întîmplat! Două penaltyuri clare! Primul la Mansour, al doilea a fost la Peralta, în repriza a doua, care joacă mingea cu mîna în careu. Marii arbitri mi-au confirmat, nu inventez. Nu se poate aşa ceva. Stabilim o cîştigătoare a Cupei cum o stabilim anul trecut, acum iar la titlu. Nu e prea mult? De ce oare nu aducem arbitri străini?", a tunat şi Gheorghe Chivorchian, preşedintele echipei FC Timişoara.

Adrian Porumboiu (patron FC Vaslui şi fost arbitru FIFA): "Dacă nu vezi un astfel de penalty, trebuie să-ţi rupi carnetul de arbitru! Cînd nu fluieri o asemenea fază, mă pot gîndi şi la altfel de lucruri"

Mitică Dragomir (preşedinte LPF): "Cred că eliminarea lui Nuno Claro a fost dată în compensaţie pentru acel penalty neacordat"