"Apostolul" Satanei a ucis în Casa Domnului! Crima care a îngrozit România

"Apostolul" Satanei a ucis în Casa Domnului! Crima care a îngrozit România

Ucigaşul preotului Tudor Marin avea probleme psihice, asculta hip-hop, era scandalagiu când consuma alcool şi ar fi fost atras într-o sectă neo-protestantă.

Florentin Puşcoiu (30 de ani) a intrat sâmbătă în Biserica "Sfântul Ioan Botezătorul" din Focşani şi l-a ucis cu două lovituri de cuţit pe preotul Tudor Marin.

Crima brutală a şocat comunitatea şi i-a scos în stradă pe enoriaşii indignaţi de omorul sângeros din lăcaşul Domnului. În faţa magistraţilor, Puşcoiu a recunoscut senin că a luat o viaţă de om şi a descris în amănunt cum s-a pregătit s-o facă. Diavolii din vis

"În Biblie scrie de preoţi cu chip de diavol. Acest lucru mi s-a arătat şi în vis. Tot în vis mi-a apărut şi Dumnezeu, care m-a îndemnat să-l omor pe preotul cu chip de diavol (...) Chipul preotului Tudor Marin seamănă cu chipul preotului cu chip de diavol din visul meu", au fost explicaţiile halucinante ale ucigaşului. Avocatul acestuia a declarat că tânărul are discernământ, era perfect conştient, iar crima a fost premeditată. Puşcoiu a venit la biserică să i se explice un verset din Evanghelia lui Matei: "Feriţi-vă de proorocii mincinoşi, care vin la voi în haine de oi, iar pe dinăuntru sunt lupi răpitori". Nemulţumit de modul în care preotul i-a explicat Bibilia, acesta a scos cuţitul dintr-o pungă şi l-a înjunghiat în cap şi în inimă. Lângă trupul preotului a lăsat cuţitul şi hârtiile cu însemnările sale, s-a dus acasă şi s-a culcat. Criminaliştii au explicat că este vorba de un ritual, iar ucigaşul avea cuţitul la el deoarece "a avut în gând să facă un fel de dreptate divină". Procurorii au refăcut traseul lui Puşcoiu şi au descoperit că sâmbătă, înainte să-l omoare pe Tudor Marin, a mai fost la două biserici din Focşani. Mulţimea credincioşilor l-a împiedicat să ajungă la preoţi.

Ne puteți urmări și pe Google News

Explicaţiile părinţilor

Părinţii lui Puşcoiu au încercat să explice la Parchet cum copilul lor s-a transformat într-un criminal. Bătrânii au povestit că acesta a suferit un şoc în aprilie 2012, atunci când lucra în Roma.

Tânărul ar fi fost agresat de patronul său italian care l-a acuzat de furt. Puşcoiu s-a întors în ţară şi s-a angajat ca şofer la o firmă de distribuţie de pâine in Focşani. Problemele sale emoţionale s-au acutizat, după ce prietena sa, cu care avea o relaţie de mai mulţi ani, l-a părăsit.

Prietenii şi familia au povestit că, în anul 1995, şi-ar fi atacat mama cu un cuţit şi a fost internat pentru scurt timp într-un spital de psihiatrie. În urmă cu un an, Puşcoiu a fost prins de poliţişti cu o armă albă asupra lui şi i s-a deschis dosar penal. De când a venit din Italia, Puşcoiu era de nerecunoscut de către prieteni, umbla cu Biblia după el şi era preocupat de descifrarea versetelor.

Prietenii spun că acesta ar fi fost atras într-o sectă neoprotestantă. "Când exagera cu alcoolul avea probleme şi devenea scandalagiu. Nu te puteai înţelege cu el dacă apuca să bea", au povestit prietenii acestuia. Vecinii l-au huiduit pe criminal şi au cerut moartea acestuia, când a fost adus la percheziţia casei

Eliberarea şi renaşterea

Pe contul său de pe internet, Puşcoiu avea mai multe mesaje în italiană şi fotografii ale unor biserici din Italia. "Dragostea noastră nu va apune niciodată :(( ucigaşi nemernici", sau "O imagine valorează o mie de cuvinte". Criminalul este admiratorul cântăreţului australian de hip-hop, Trooth, care cântă pe ultimul său album despre "eliberare şi renaştere".

El este cercetat şi pentru că ar fi desenat pe sediile unor instituţii publice din Focşani mesajul "Vine Iisus!". Puşcoiu este acuzat de omor calificat şi ieri a fost arestat preventiv pentru 29 de zile.

Tânărul va fi supus unei expertize medico-legale psihiatrice, care va stabili dacă era sau nu conştient în momentul crimei şi dacă va fi trimis într-un ospiciu. Fanatismul religios în combinaţie cu problemele psihice duce la crime cu premeditare Doi români au îngrozit lumea după ce părintele Roger şi maica Irina au căzut victime unui bolnav psihic şi unui habotnic

Virgil Burlă

Pe 16 august 2005, o teribilă crimă zguduia o comunitate religioasă din Taize, Franţa. Părintele Roger, fondatorul Comunităţii Ecumenice era omorât cu un cuţit de o tânără ieşeancă. Două lovituri în gât şi i-au fost fatale preotului. Luminiţa Solcan (36 de ani) a fost imediat imobilizată de martori şi a fost internată la centrul Chartreuse din Dijon, după ce s-a stabilit că suferea de o serie de afecţiuni psihice.

Chiar dacă la incident au participat peste 2.500 de pelerini, Solcanu a declarat că nu ea este autorul atacului asupra prelatului nonagenar. Despre criminală se ştia din anul 2000 că are probleme psihice, după ce a fost adusă de mama ei la un control în cadrul unui spitalul specializat. Solcan participa în fiecare zi la Dieceza Romano-Catolică Iaşi înainte de tragicul eveniment. Cunoştea franceza la perfecţie, problemele de sănătate intervenind încă din timpul facultăţii.

În urma crimei nu a făcut nicio zi de închisoare, fiind internată la nebuni. La şase ani de la eveniment, românca a fost atacată de o colegă de salon, tot cu un cuţit. O hotărâre judecătorească a stabilit ca ea să fie adusă în ţară, însă decizia nu este definitivă.

O altă crimă care a îngrozit lumea a avut loc la Tanacu. Fostul preot ortodox Daniel Corogeanu a fost acuzat că a ucis o măicuţă de 23 de ani în cadrul unui unui ritual de exorcizare. Fata de la Mănăstirea "Sfânta Treime" din Tanacu (Vaslui) a murit după ce a fost ţinută trei zile fără apă şi mâncare, fiind imobilizată pe o cruce de lemn. În timp ce Irina Cornici abia mai respira, călugărul şi patru maici erau convinşi că se odihneşte. Daniel Corogeanu a fost condamnat de Curtea Supremă la şapte ani de închisoare, pentru lipsire ilegală de libertate urmată de moartea victimei, şi a stat după gratii aproape patru ani.

În noiembrie 2011, fostul preot a fost eliberat condiţionat şi a pus bazele unui mic schit de călugări în satul Portari (Vaslui). Imobilul este casa unui prieten de-al său, chiar locul de unde a fost arestat în 2008. Episcopia Huşilor a investigat schitul şi a arătat că fostul preot nu ţine niciun fel de activităţi religioase.

"Preotul ar putea fi declarat martir"

Uciderea părintelui Tudor Marin (69 de ani) este primul caz din România în care un slujitor al Domnului este omorât în lăcaşul de cult. Potrivit cutumelor bisericeşti, preotul ar putea fi declarat martir, deorece şi-a dat viaţa pentru credinţă. Imediat după uciderea acestuia, Patriarhia a reacţionat: "Această crimă oribilă arată starea alarmantă de degradare, de violenţă şi de nesiguranţă din societatea românească de azi". Sute de enoriaşi au venit ieri la biserica "Sfântul Ioan Botezătorul", unde a avut loc o slujbă de curăţire.

Familia preotului şi enoriaşii vor ca el să fie înmormântat în curtea bisericii, a explicat protopopul Nicolae Cobzarul: "Va fi o problemă atunci când preoteasa va deceda. Ea nu va putea fi înmormântată lângă părintele Marin şi atunci vor fi despărţiţi". Preotul slujea în acel loc din 1990, imediat ce biserica a fost redeschisă după revoluţia din Decembrie 1989. Tudor Marin avea doi copii, între care şi o fiică, soţia liderului sindical Vasile Marica. Sute de focşăneni s-au strâns, ieri, în Piaţa Unirii şi l-au plâns pe cel care a fost părintele Tudor Marin "Feriţi-vă de proorocii mincinoşi, care vin la voi în haine de oi, iar pe dinăuntru sunt lupi răpitori". Evanghelia lui Matei Citiţi şi:

  • CAZUL PREOTULUI OMORÂT ÎN BISERICĂ. Criminalul a fost arestat: "Dumnezeu m-a îndemnat să-l omor pe preotul cu chip de diavol!"
  • PRECEDENTUL CRIMEI DIN FOCŞANI: Un timişorean a atacat, cu o rangă de fier, două călugăriţe. NU L-A LUAT NIMENI ÎN SERIOS
  • Un expert în psihiatrie a intrat în mintea ucigaşului de la Focşani: "Violenţa a fost premeditată. Poate fi o tulburare de personalitate"