Pe 30 iulie la ora 14.35, Poliția Municipiului Tecuci a primit un apel telefonic, pe numărul unic de urgență 112, prin care o persoană, care afirma că se numește Dincă Marian, sesiza faptul că a fost luat cu forța de un taximetrist și este ținut în locuința acestuia, legat la ochi. Imediat, polițiștii și jandarmii din localitate și au împânzit orașul în căutarea presupusului taximetrist răpit. Apelul a fost localizat ca fiind efectuat dintr-un cartier de pe raza municipiului Tecuci, de pe un terminal mobil.

În urma apelului, polițiștii s-au sesizat din oficiu pentru săvârșirea infracțiunii de lipsire de libertate în  mod ilegal și, efectuând activități de investigare specifice, au identificat, la scurt timp, locația de unde a fost făcut apelul telefonic, precum și pe apelant. Acesta s-a dovedit a fi un copil de 13 ani, din municipiul Tecuci care, aflat acasă la niște rude, le-a declarat polițiștilor că nu a fost victima niciunei infracțiuni și că a făcut sesizarea respectivă în contextul unui joc cu un prieten, folosind un nume fals și un telefon mobil cu cartelă prepay.

Având în vedere vârsta minorului, acesta nu a putut fi  sancționat contravențional pentru alarmarea falsă a organelor de poliție. Dar, potrivit legii, părinții minorului vor fi amendați cu 1.000 lei, maximul sancțiunii prevăzute de lege, pentru falsa alarmare a organelor de poliție.

 

 

Te-ar putea interesa și: