Aparatură de 10.000 de euro pentru spitalul Vulcan

Aparatură de 10.000 de euro pentru spitalul Vulcan

Secţia de Urgenţă de la spitalul municipal din Vulcan a fost dotată după ultimele standarde cu aparatură modernă de ultimă generaţie în valoare de 10.000 de euro, potrivit directorului spitalului, Alexandru Blaj.

Paturi de resuscitare, tărgi şi aparate nou-nouţe au fost achiziţionate pentru Unitatea de primire a urgenţelor de la Vulcan, investiţia fiind realizată printr-un proiect al Ministerului Sănătăţii.

„Această investiţie face parte dintr-un proiect mai amplu de dotare a unităţilor de primire urgenţe ale spitalelor din ţară”, a explicat secretarul de stat Raed Arafat. Potrivit medicilor cu ajutorul aparaturii pot fi trataţi pacienţii chiar în momentul în care au fost preluaţi.

Cele 3 paturi pot permite radiografierea din momentul în care au fost preluaţi pacienţii, iar tărgile pot face faţă oricărui tip de intervenţie. „Permit radiografierea pacientului direct din pat şi sunt special create pentru cei cu politraumatisme ”, declară Cătălin Popa medic urgenţă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Fiecare pat este în ansamblu o unitate mobilă care permite resuscitarea şi chiar tratamentul pacienţlor preluaţi la diferite urgenţe, pentru că fiecare este dotat până şi cu aparat de dozare a medicaţiei.

În ultimul an la spitalul din Vulcan a mai fost inaugurat un modern cabinet stomatologic dotat după ultimele standarde realizat din venituile proprii dar şi o sală de masaj şi fitness cu echipamente de ultimă generaţie, care dimineaţa sunt deschise pentru pacienţii ce fac tratamente medicale, iar după amiaza contra-cost poate intra oricine.