Evenimentul ZileiSocialANUNȚ IMPORTANT pentru toți românii. POȘTA se ÎNCHIDE. Când se dau PENSIILE

ANUNȚ IMPORTANT pentru toți românii. POȘTA se ÎNCHIDE. Când se dau PENSIILE

ANUNȚ IMPORTANT pentru toți românii. POȘTA se ÎNCHIDE. Când se dau PENSIILE
Poșta Română a făcut un anunț important. Este vorba de programul de lucru în perioada 30 Noiembrie - 1 Decembrie. În aceste zile, oficiile poștale din toată țara vor fi închise. Programul de acordare a pensiilor.

Compania Naţională Poşta Română informează că în zilele de vineri, 30 Noiembrie 2018 şi sâmbătă, 1 Decembrie 2018, toate oficiile poştale din mediul urban şi rural vor fi închise.

Programul anunţat este în conformitate cu prevederile Codului Muncii, potrivit cărora zilele de 30 Noiembrie – Sfântul Apostol Andrei, Ocrotitorul României, şi 1 Decembrie – Ziua Naţională a României sunt declarate zile de sărbătoare legală, în care nu se lucrează.

Din această cauză, se arată în comunicatul Poștei Române, este posibil ca trimiterile poştale prezentate în această perioadă să înregistreze timpi mai mari de circulaţie.

De asemenea, instituția a anunțat și că „având în vedere apropiatele Sărbători de iarnă și din dorința de a veni în sprijinul beneficiarilor sistemului public de pensii, Casa Națională de Pensii Publice și C.N. Poșta Română S.A. și-au manifestat disponibilitatea de a achita drepturile bănești în avans”

Programul de acordare a pensiilor prin Poșta Română este următorul:

  •     drepturile de pensie din sistemul public precum și alte drepturi prevăzute de legi cu caracter special se vor achita la domiciliul beneficiarilor în perioada 12 – 22 decembrie.
  •     drepturile restante de pensii precum și alte drepturi prevăzute de legi cu caracter special se vor achita în întervalul 19 – 22 decembrie.
  •     drepturile veteranilor de război se vor achita în perioada 12 – 22 decembrie la domiciliul acestora.
  •     În cazul tuturor beneficiarilor care au fost avizați la domiciliu (persoane care nu au fost găsite acasă) plata se face până la data de 28 decembrie, la ghișeele poștale.

Referitor la drepturile achitate prin intermediul băncilor cu care Casa Naţională de Pensii Publice are încheiate convenţii, acestea vor fi încasate de la aceeaşi dată, respectiv 14 decembrie, transmite Poșta Română.

 


Accesează: