RaiPay permite adăugarea, prin tehnologia NFC, a cardurilor Raiffeisen Bank de debit sau de credit şi realizarea plăţilor la POS, inclusiv a plăţilor în rate fără dobândă.

NFC este un set de standarde de comunicare fără fir, pe distanțe foarte scurte. Tehnologia permite dispozitivelor electronice să stabilească linii de comunicare radio între ele, în ambele direcții, folosind alte tehnologii complementare precum Bluetooth sau WiFi.

„Telefonul mobil a devenit, pe rând, cameră foto, computer, televizor, iar acum vedem cum preia şi funcţia de card bancar. Tehnologia evoluează, iar comportamentele clienţilor se schimbă, inclusiv atunci când vine vorba de plăţi. De astăzi, clienţii Raiffeisen Bank vor putea plăti cu telefonul, la POS. Simplu, rapid şi la fel de sigur ca atunci fac o plată cu cardul. RaiPay vine natural să completeze suita de aplicaţii digitale lansate anul acesta, după ce, din luna mai, le-am prezentat clienţilor noştri noile aplicaţii de internet şi mobile banking”, a spus Steven van Groningen, Preşedinte si CEO Raiffeisen Bank România, potrivit romaniatv.net .

Aplicatia RaiPay este rezultatul colaborării unei echipe internaţionale. Ea a fost dezvoltată la nivelul grupului Raiffeisen Bank International, şi va fi folosită în alte trei ţări: Cehia, Bulgaria şi Serbia.

RaiPay este o aplicaţie de sine stătătoare, dedicată clienţilor care au smartphone-uri cu sistem de operare Android, cel putin versiunea 5.0.

Pentru a putea plăti cu telefonul, utilizatorii RaiPay au de urmat trei paşi: descarcă aplicaţia din Google Play Store, adaugă cardurile, de debit ori de credit, de persoană fizică sau juridică, şi pot începe cumpărăturile. Cei care au un card de cumpărături Raiffeisen Bank pot face inclusiv plăţi în rate fără dobândă, direct cu telefonul, potrivit băncii.