Situată la poalele Munţilor Taurus, Antalya te întâmpină cu plaje aurii întinse, mărginite de aromate păduri de pin. Apa mării este caldă şi în aprilie, astfel că poţi lenevi pe plajă încă din miezul primăverii, căci soarele domneşte peste regiune mai bine de 300 de zile pe an.

Oraşul oferă acel mix balcanic, între elemente arhitecturale moderne, specifice oricărui oraş contemporan, şi zonele vechi încărcate de istorie. Aici poţi învăţa de islamism, religia oficială a Turciei, îţi poţi relaxa privirea vizitând cascada Duden, unde apele se prăbuşesc de la 40 de metri înălţime, sau poţi face shopping la una din fabricile de piele, aur şi textile ale oraşului.

O dispoziţie romantică te va face să alegi o croazieră pe mare ce include şi vizitarea ruinelor oraşului antic Phaselis. Drumul până la destinaţie e presărat de popasuri pentru înot în apele cristaline ale Mediteranei, iar masa de prânz – un răsfăţ cu peste marin – se va servi chiar pe vaporaş.

Antalya nu îi uită nici pe pasionaţii de sport cărora le oferă posibilitatea de a practică diferite sporturi nautice: schi nautic, surf, rafting.
Bucătăria turcească este bogată şi savuroasă şi s-a dezvoltat foarte mult în perioada otomană. Cel mai popular fel de mâncare este Kebap-ul Iskender – denumit după bucătarul care l-a creat în anul 1867.

Marea diversitate a posibilităţilor de recreere, precum şi serviciile turistice absolut ireproşabile fac din Antalya şi din staţiunile din zonele învecinate un loc perfect pentru petrecerea unei vacanţe complete.

Paralela 45 va recomanda câteva hoteluri unde puteţi să vă petreceţi vacanţă: Hotel Esdem Garden 4* sau Hotel Mirada del Mar 5* cu preţuri care pornesc de la 265 euro/pers/sejur. Preţul include 7 nopţi cazare cu masa în sistem all inclusive, bilet de avion cursa charter şi transferul aeroport – hotel – aeroport.

*Materialele  apărute în această secţiune reprezintă conţinut publicitar.