ANI: Directorul Centrului de Cercetări Ştiinţifice din MApN, Victor Voicu, în conflict de interese. Generalul a fost acuzat de fals în declaraţii

ANI: Directorul Centrului de Cercetări Ştiinţifice din MApN, Victor Voicu, în conflict de interese. Generalul a fost acuzat de fals în declaraţii

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti în vederea cercetării lui Victor Voicu, director în cadrul Centrului de Cercetări Ştiinţifice Medico-Militare al Ministerului Apărării Naţionale, pentru săvârşirea infracţiunilor de conflict de interese şi fals în declaraţii.

Potrivit unui comunicat al ANI, Victor Voicu a încălcat regimul juridic privind conflictul de interese în materie penală, întrucât, în perioada exercitării funcţiei de conducere, a semnat trei contracte de prestări servicii încheiate de Centrul de Cercetări Ştiinţifice Medico-Militare al Ministerului Apărării Naţionale cu o societate comercială la care soţia sa deţine calitatea de acţionar şi funcţia de cenzor, îndeplinind, astfel, acte prin care s-au realizat, direct, foloase materiale pentru soţia sa.

  • Generalul Voicu, găsit în conflict de interese de ANI, pune Academia Română într-o situație ”extrem de neplăcută”

În baza celor trei contracte încheiate, societatea comercială a încasat suma totală de 52.960 lei.

Inspectorii de integritate susţin că Victor Voicu a încălcat prevederile art. 301, alin. (1) din Noul Cod Penal al României, potrivit cărora conflictul de interese reprezintă 'Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obţinut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soţul său'.

Ne puteți urmări și pe Google News

De asemenea, întrucât acesta nu a menţionat în declaraţiile de interese depuse în anii 2011 şi 2012 contractele încheiate de Centrul de Cercetări Ştiinţifice Medico-Militare cu societatea comercială la care soţia sa deţine calitatea de acţionar şi funcţia de cenzor, au rezultat şi indicii temeinice privind săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii.

Pe 13 decembrie 2013, ANI a constatat şi încălcarea regimului juridic privind conflictul de interese în materie administrativă de către Victor Voicu.