Elevii de liceu care au urmat cursurile unei școli profesionale, au posibilitatea, dupa absolvire, de a profesa în străinătate. Mai mulți elevi craioveni, selectați pentru stagii de practică de angajatori străini, sunt asteptați dupa finalizarea studiilor să lucreze pentru ei. Ofertele sunt destul de atrăgătoare, dat fiind faptul că salariile pornesc de la 1.500 de euro. 

Cei 15 elevi de la Liceul Tehnologic ”George Bibescu”, din Craiova, au aplicat pentru practică prin programul Erasmus Plus și au avut posibilitatea de a acumula cunoștințe în mai multe centre din Valencia. 

”A fost o perioadă foarte bună, am avut multe lucruri de învățat. Mergeam în fiecare dimineață acolo, iar dânșii ne învățau cum să lucram pe motoare. Ne-au spus să ținem legătura cu ei până terminăm clasa a XII-a, apoi este foarte posibil să ne angajeze acolo.”, declară unul dintre elevii care au avut posibilitatea de a pleca cu acest program. 

Adrian Cincă, elev al liceului craiovean, a precizat că angajatorii străini le-a propus să-și termine studiile și să se întoarcă în Spania pentru a profesa acolo. „M-aș duce chiar și astăzi. În jur de 1500-2000 de euro ar fi cel mai mic la un service auto nu foarte dotat”, spune Adrian. 

Petre Cauc, directorul Liceului Tehnologic George Bibescu este foarte mândru că elevii liceului pe care-l conduce au fost selectați în acest program și că au reușit să facă o impresie bună angajatorilor de peste hotare. „A fost apreciată seriozitatea, bagajul de cunoștințe, punctualitatea, ținuta elevilor, disciplina în munca și modul că sunt foarte foarte receptivi”, a subliniat directorul liceului, informează Digi24

Te-ar putea interesa și: