Angajaţii ArcelorMittal Galaţi au ieşit în stradă

Angajaţii ArcelorMittal Galaţi au ieşit în stradă

Sindicatele ArcelorMittal Galaţi şi administraţia combinatului siderurgic nu au căzut de acord nici azi în privinţa condiţiilor în care să fie trimişi în şomaj tehnic cei 12.000 de angajaţi ai societăţii, anunţă Mediafax.

Ca urmare a acestui fapt, zeci de sindicalişti protestează în apropierea combinatului.

Sindicatele nu au fost de acord cu propunerea conducerii combinatului ca toţi angajaţii să fie trimişi, prin rotaţie, câte zece zile în şomaj tehnic, cu plata a 75% din salariu, patronatul promiţând că va da un răspuns la propunerile făcute de o parte din sindicate până la începutul săptămânii viitoare.

Reprezentanţii principalei grupări sindicale, Federaţia Sindicală a Siderurgiştilor - Metarom, care numără 6.000 de membri, a propus ca angajaţii să primescă 90%, lucru cu care nu au fost de acord cei de la "Solidaritatea", ce reprezintă 3.000 de angajaţi.

Ne puteți urmări și pe Google News

Adrian Adăscăliţei, liderul Federaţiei Sindicale a Siderurgiştilor Metarom din cadrul ArcelorMittal Galaţi, a declarat că sindicaliştii vor lua o decizie în zilele următoare, dar că nu vor sprijini protestul celor de la Solidaritatea, astfel că, cel mai probabil, cei de la acest din urmă sindicat vor fi singurii care vor protesta.

CITIŢI ŞI: Din ce în ce mai multe plecări voluntare de la Arcelor Mittal

Plecări voluntare la Mittal Galaţi