În plus, aceştia trebuie să plătească, alături de firmă, daune morale de câte 2.000 de euro către fiecare din cele 73 de părţi civile afectate de explozie.
În septembrie 2007, într-un bloc din Zalău s-a produs o explozie provocată de o acumulare de gaz în urma căreia au murit două persoane, alte nouă fiind rănite.

Pedepse simbolice
Judecătorii Curţii de Apel Oradea au hotărât condamnarea la trei ani de închisoare cu suspendare a lui Ionel Petruţ Vâlcu, Ovidiu Ioan Şuteu, Ioan Cojan, Silviu Nerţan, Marius Mihai Hidan şi Cosma Alexandru. Ei au fost trimişi în judecată pentru distrugere în formă continuată, ucidere din culpă, respectiv vătămare corporală din culpă.
Un alt individ, Vasile Roman, trimis în judecată pentru favorizarea infractorului a fost condamnat la şase luni de închisoare.

Scurgeri de gaz
Judecătoria Oradea stabilize iniţial că vinovate de producerea exploziei sunt organele de conducere şi de execuţie din Centrul Operaţional Zalău al E. On Gaz Distribuţie, care nu au respectat normele cu privire la întreţinerea şi exploatarea reţelelor de distribuţie a gazului.
Rapoartele experţilor au stabilit că explozia a avut loc din cauza scurgerilor de gaz din conducta stradală.