Angajari ilegale la Primaria Ploiesti

Nicolae Alexandri, prefectul de Prahova, a atacat in contencios patru dispozitii de angajare semnate la sfarsitul anului trecut de primarul Ploiestiului, Emil Calota, si de fostul viceprimar, Gratiela Gavrilescu.

„Sunt patru cereri de angajare ale unor persoane pe care scrie „Aprobat” si atat. Nu mi s-a parut normal ca patru posturi dintr-o primarie sa fie ocupate fara concurs”, considera prefectul.

De partea cealalta, fostul viceprimar, in prezent deputat PNL de Prahova, sustine ca a indeplinit doar o formalitate. „Nu eu am facut acele angajari, doar tineam locul domnului primar Calota. De aceea am semnat o dispozitie de angajare, dar asa era procedura”, sustine Gratiela Gavrilescu.

In schimb, inspectorul-sef al Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) Prahova spune ca, in sectorul bugetar, orice angajare trebuie sa se faca in urma unui concurs. „Potrivit legislatiei in vigoare, in orice institutie publica posturile libere trebuie scoase la concurs”, precizeaza Medeea Andronescu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Primaria Ploiesti pare a fi raiul bugetarilor, functionarii sai beneficiind de o gama vasta de facilitati si sporuri: bani pentru haine, prime de Paste si de Craciun, cele de anul trecut variind intre 600 si 1.200 de lei.

La toate acestea se mai adauga si diferite sporuri, cum ar fi 25a din salariu pentru orele lucrate noaptea, 15% pentru personalul care lucreaza in cimitire, 5% pentru angajatii care folosesc aparatele de multiplicat si 15a pentru angajatii care lucreaza cu publicul si zambesc.