“Luare de mită, spălare de bani sunt lucruri care… mă duc şi mă bat până la Dumnezeu. Aşa ceva în viaţa mea nu am făcut. Nu mi-a trebuit un leu de undeva”, a afirmat Ecaterina Andronescu, într-o intervenţie telefonică la Realitatea Tv.

Fost ministru al Educaţiei în perioadele 2000-2003, 2008-2009 şi 2008-2012, Andronescu a susţinut că nu a cerut şi nu a luat niciun leu în perioada în care a fost ministru.

“Nu am cerut şi nu am luat (bani – n.r.). Vreau să spun lucrul acesta răspicat”, a subliniat Andronescu, senator PSD.

Ecaterina Andronescu s-a declarat nemulţumită de faptul că nu a fost chemată la DNA să i se spună despre acuzaţii sau să fie audiată.

“Nu ştiu. Ar fi trebuit să mă cheme şi pe mine cineva să îmi spună. Eu sunt acum chiar şocată. (…) Această instituţie ar fi trebuit să mă cheme şi pe mine şi să mă întrebe”, a spus Andronescu.

Întrebată dacă a semnat vreo prelungire de contract pentru firma Siveco, în 2009, ea a răspuns: “În 2009, nu-mi aduc aminte. Proiectul acesta a fost iniţiat în perioada 2001-2003”.

“În legătură cu luare de mită şi spălare de bani, în viaţa mea nu am făcut aşa ceva”, a subliniat Andronescu.

DNA cere aviz de la preşedinte, Senat, Camera Deputaţilor şi Parlamentul European pentru începerea urmăririi penale în cazul a nouă foşti miniştri care în perioada mandatelor ar fi săvârşit infracţiuni, în cazul licenţelor Microsoft pentru şcoli.