Andreea, fetiţa oarbă vrea să simtă marea

Andreea, fetiţa oarbă vrea să simtă marea

Echipa campaniei EVZ încearcă să-i ofere ei şi altor copii de la ţară, o vacanţă pe litoral.

Există copii care nu au ieşit niciodată din satul lor. Echipa campaniei "O şansă copiilor de la ţară" a gândit un program prin care să ofere micuţilor de care se ocupă o mare surpriză: o "Vacanţă de Vis"!

Andreea Leca e una din fetiţele de care jurnaliştii şi elevii voluntari au grijă de şase luni. Are 10 ani, e nevăzătoare din naştere, iar mama ei a părăsit-o şi pe ea şi pe frăţiorul mai mic, lăsându-i în grija tatălui şi a bunicii paterne, într-o căsuţă din comuna Brezoaele, Dâmboviţa. La plecare, i-a luat Andreei cerceii de aur din ureche.

A dus-o greu Andreea până a intrat la şcoală. Lipsurile de acasă s-au estompat abia când a intrat în clasa întâi, iar tatăl a adus-o la o şcoală din Bucureşti, specială pentru copii nevăzători.

La internatul "Neghiniţă", Andreea are aproape tot ce trebuie unui copil, iar toaleta nu mai e în curte. De când am descoperit-o în vacanţa de iarnă la Brezoaele, echipa campaniei "O şansă copiilor de la ţară" are grijă de ea.

Datorită cititorilor Evenimentului zilei, Andreea are acum o bursa lunară de 200 de lei, dar şi un laptop adaptat handicapului ei, dăruit de o doamnă din Canada.

Dorinţa Andreei este de a merge la mare, să-i audă valurile şi să simtă nisipul. Pentru ea şi pentru alţi câţiva copii strângem fonduri ca să le oferim o vacanţă de neuitat alături de un grup de liceeni voluntari.

Ne ajută deja în acest proiect Organizaţia caritabilă "O speranţă", care s-a oferit să vândă nişte vederi în malluri din toată ţara, iar banii colectaţi să îi doneze programului "Vacanţă de vis".

Diana Călugăr şi alţi câţiva prieteni de ai ei din oraşul Târnăveni, judeţul Mureş, voluntari în această organizaţie, au depus în cont 4.050 de lei, bani strânşi din vânzarea cărţilor poştale în mallurile din Cluj şi Timişoara.

Acum, grupul coordonat de Diana face acelaşi lucru în Craiova şi Timişoara până pe data de 8 iunie.

Diana Călugăr și voluntarii Organizației "O speranță” și-a făcut un scop în viață din a ajuta copiii

Cum puteţi ajuta!

  • Contactaţi echipa "O şansă copiilor de la ţară"la adresa de email contact@ziaruldeltara.ro sau la numarul de telefon 0730 660 424 
  • Donaţie în reţeaua de telefonie fixa Romtelecom, la numerele: 0900 900 600 – 10 euro; 0900 900 602 – 5 euro; 0900 900 604 – 2 euro
  • Depuneri în contul RO 70 BRDE 445 SV 90385294450 deschis la BRD, agenţia Beller, de Asociaţia Română a Profesioniştilor Mass Media, împuternicit Silviu Ionescu CUI 28373727. Pentru străinătate se foloseşte Swift BRDEROBU

Aflaţi mai multe despre Andreea Leca în articolele de mai jos:

  • Copila oarbă, părăsită de mamă
  • Fetiţa oarbă îşi ştie hainele după un semn
  • E oarbă, dar învaţă să lucreze pe laptop

Ne puteți urmări și pe Google News