Sezonul 2010-2011 debutează oficial pentru echipe de fotbal Dinamo. Trupa pregătită de Ioan Andone joacă mâine seară la Chișinău cu Olimpia Bălți manșa întâi din turul doi preliminar al Ligii Europa.
La plecarea de pe Aeroportul Otopeni, dinamoviștii au făcut declarații optimiste. ”Eu am auzit acum pentru prima dată de Olimpia Bălţi”, a fost declarația sinceră a antrenorului Ioan Andone.
”Va fi o tragedie dacă nu ne vom califica”
Tocmai de aceea, Andone a mărturisit că s-a documentat serios pentru dubla cu Olimpia Bălți și crede că i-a motivat pe fotbaliștii săi.
"Deschidem sezonul şi sper să nu fie cu emoţii acest meci pentru că jucătorii sunt profesionişti şi sper să conştientizeze faptul că e vorba de imaginea României în Europa. Dacă eşti echipă cu pretenţii nu poţi să te duci la Chişinău şi să nu dai totul. Am multe date despre ei mai ales că acolo se vorbeşte româneşte şi am mulţi prieteni în zonă.
În fotbal se pot întâmpla multe, dar trebuie să nu luăm meciul uşor. Ţinând cont că e primul meu meci aici sper că începem cu dreptul. Eu cred că i-am motivat pentru că e un meci internaţional şi le-am arătat şi meciul de la Lankaran, unde era un brazilian care câştiga 600.000 de euro salariu.
Olimpia Bălţi e o echipă care joacă fotbal, nu e o echipă dură. Nu joacă la întâmplare, încearcă să construiască, pun mingea jos. Tragedia va fi pentru noi dacă nu ne vom califica, nu pentru ei”, a spus Ioan Andone.
Returul dintre Dinamo și Olimpia Bălți se joacă joia viitoare, pe 22 iulie, la București.