Ando, victima unei revolutii de catifea

Ando, victima unei revolutii de catifea

Un oficial al clubului Omonia Nicosia a recunoscut ieri ca ratarea titlului a constituit unul dintre motivele rupturii dintre ciprioti si antrenorul Ioan Andone.

Partile s-au pus de acord ca despartirea sa se produca in conditii elegante.   Ioan Andone a sustinut ieri ultimul meci pe banca tehnica a echipei cipriote de fotbal Omonia Nicosia, urmand ca saptamana viitoare sa revina in tara, dupa ce acum doua zile si-a anuntat demisia de la carma „verzilor”. Intr-o partida contand pentru etapa a 15-a de campionat, Omonia s-a impus pe teren propriu, scor 2-0, in dauna formatiei AEL Limassol si ocupa in continuare pozitia secunda in clasament, dupa liderul APOEL Nicosia.

Esecul inregistrat de Andone in Cipru, un campionat din lumea a treia a fotbalului european, confirma teoria ca Romania n-are inca tehnicieni capabili sa faca performanta la timona formatiilor din strainatate. In prezent, singurii „meseriasi” cu recunoastere internationala si care inca mai sunt cautati la „export” sunt Mircea Lucescu (pe piata estica) si Ladislau Bölöni (in Franta).

Prieten cu locul doi

Ne puteți urmări și pe Google News

Ioan Andone a lasat echipa din Nicosia pe acelasi loc pe care a preluat-o in decembrie 2005. Stagiunea trecuta, Andone a incercat, fara succes, sa castige titlul in Cipru. Sperantele sefilor de la Omonia se indreptau catre actuala stagiune. Conducatorii i-au oferit lui „Ando” si o consistenta motivatie financiara: un salariu de 25.000 de euro pe luna! Numai ca Omonia n-a avut traiectoria asteptata, fiind condamnata si in acest sezon sa sufere pe locul doi in campionat.

In incercarea de a mai salva ceva din aceasta stagiune, cipriotii au luat decizia sa schimbe ceva. Au renuntat la tehnicianul roman, dar au cautat sa imbrace in culori blande despartirea de Andone. Partile au cazut de acord sa nu se denigreze public. Presedintele clubului a organizat acum doua zile o conferinta de presa in care i-a multumit lui Andone, desi romanul avea ca obiectiv castigarea titlului!

„Ne doream sa castigam campionatul”

EVZ l-a contactat ieri pe Loris Kiriakou, ofiterul de presa al celor de la Omonia, pentru a afla amanunte legate de intempestiva plecare a lui Andone de la gruparea din Nicosia. In trecut, Kiriakou a studiat medicina in tara noastra, motiv pentru care vorbeste fluent limba romana. Oficialul a repetat explicatia oferita cu o zi inainte pe site-ul de internet al clubului, dand, la randul lui, vina pe arbitrajele potrivnice echipei.

„In meciul cu liderul APOEL (n.r. - incheiat nedecis, scor 2-2, si disputat pe 16 decembrie 2006), arbitrii ne-au dezavantajat. Imaginile difuzate pe toate posturile de televiziune au aratat ca s-a gresit grav impotriva echipei noastre. Suntem multumiti de ce a facut Andone la echipa!”. Totusi, Kiriakou nu si-a ascuns dezamagirea legata de rezultatele echipei: „Si noi, si domnul Andone ne doream sa castigam campionatul”.

A mintit in legatura cu clauza?

Kiriakou ne-a dezvaluit ieri ca in contractul lui Ioan Andone nu era prevazuta nicio clauza eliberatorie care sa-l fi legat pe tehnicianul hunedorean de clubul din Nicosia! Ori de cate ori era solicitat de vreo echipa din Liga I (Dinamo, FC National, FC Arges, CFR Cluj si Poli Timisoara s-au interesat, in decursul anului trecut, de situatia antrenorului), Andone le raspundea ca nu poate pleca de la Omonia fiindca este legat prin contract si, in plus, daca ar pleca ar trebui sa plateasca despagubiri. Desi a parasit echipa in plin campionat, Andone n-a achitat nicio „amenda”. „N-a existat nicio clauza. Domnul Andone n-a platit niciun ban”, ne-a declarat ieri Kiriakou.