Evenimentul Zilei > Actualitate > Anchetă la Maternitatea Giuleşti
Anchetă la Maternitatea Giuleşti

Anchetă la Maternitatea Giuleşti

Cazul de la Maternitatea Giuleşti din Capitală a trecut în atenţia Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).

Încă de azi-noapte, medicii şi asistentele din spital au fost audiaţi de către procurorii Parchetului General. În această dimineaţă, reprezentanţi ai Electrica vor sosi la locul producerii tragediei pentru a constata eventualele nereguli.

Din primele cercetări rezultă că instalaţia de aer condiţionat din Secţia de Terapie Intensivă a Maternităţii Giuleşti, din cauza căreia s-a produs explozia, a fost una improvizată.

Conexiunea respectivă trecea prin spatele unui dulap din lemn care, din cauza căldurii, s-a încins şi în final a început să ardă mocnit, ceea ce a declanşat incendiul. În urma deflagraţiei şi-au pierdut viaţa trei bebeluşi născuţi prematur. Un al patrulea nou-născut a încetat din viaţă în această noapte.

După finalizarea cercetărilor, vor fi avansate eventuale variante de anchetă, se precizează într-un comunicat al Parchetului ICCj.

"Prin ordin al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cauza a fost preluată de Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Ancheta este coordonată de o echipă de procurori condusă de şeful Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică", se arată în comunicat.
Explozie la Maternitatea Giuleşti: patru bebeluşi morţi şi şapte răniţi în stare gravă
Teste ADN pentru bebeluşii de la Maternitatea Giuleşti

Tragedie fără precedent la Maternitatea Giuleşti. Vezi tabloul incidentelor recente