Evenimentul Zilei > Economie > ANAT: Situația din Turcia nu poate fi considerată una de forță majoră; agențiile aplică clauzele contractuale turiștilor
ANAT: Situația din Turcia nu poate fi considerată una de forță majoră; agențiile aplică clauzele contractuale turiștilor

ANAT: Situația din Turcia nu poate fi considerată una de forță majoră; agențiile aplică clauzele contractuale turiștilor

Situația din Turcia nu poate fi considerată una de forță majoră, în consecință, pentru retrageri, agenția trebuie să aplice clauza corespunzătoare din contractul încheiat cu fiecare turist, se arată într-un comunicat al Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT) transmis Agerpres.

ANAT și turoperatorii cu chartere în destinațiile Antalya și Bodrum nu au niciun fel de semnal de la partenerii turci, de la autoritățile române și turce sau din altă parte că activarea stării de urgență ar afecta turismul, ci din contră, au fost asigurați că nu există niciun fel de efecte asupra acestuia. Charterele către cele două destinații operează, în consecință, conform programului sezonului 2016, se precizează în comunicatul ANAT.

TURSAB, Asociația Agențiilor de Turism din Turcia, a anunțat ANAT că “starea de urgență nu va afecta viața civililor și a turiștilor. Așa cum am văzut exemple și în alte țări, această stare nu va avea niciun efect asupra libertății de a călători și nici nu va afecta viața cotidiană. Aeroporturile și toate facilitățile turistice sunt perfect funcționale”.

Ministerul român al Afacerilor Externe a anunțat, joi, într-o alertă de călătorie, că “Guvernul turc a instaurat starea de urgență pe întreg teritoriul țării, pentru trei luni, dar potrivit autorităților de la Ankara acest lucru nu are ca efect direct restricționarea libertății de circulație a populației civile, nici a turiștilor străini”.

Autoritățile române recomandă celor care doresc să călătorească în Turcia să se informeze permanent cu privire la evoluția internă din acest stat și să verifice disponibilitatea mijloacelor de transport înspre sau dinspre această destinație.

 

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: