Evenimentul Zilei > Justitie > Angajaţii Primăriei Constanţa şi-au câştigat sporurile salariale în instanţă
Angajaţii Primăriei Constanţa şi-au câştigat sporurile salariale în instanţă

Angajaţii Primăriei Constanţa şi-au câştigat sporurile salariale în instanţă

Cei peste 600 de angajaţi ai Primăriei Constanţa vor primi în zilele următoare câte 120 de milioane de lei vechi după ce magistraţii Curţii de Apel Constanţa le-au dat câştig de cauză în procesul în care aceştia au contestat decizia guvernului de a le tăia sporurile salariale. Decizia instanţei este definitivă şi irevocabilă.

Decizia instanţei a fost dată în urmă cu aproape trei săptămâni, însă pentru că ideea procesului a fost iniţiată chiar de Radu Mazăre, funcţionarii au fost nevoiţi să aştepte întoarcerea edilului din „concediul fără plată" în străinătate, pentru a afla în sfârşit că vor intra în posesia sporurilor restante.
Aşa că astăzi, primarul i-a adunat pe salariaţi şi le-a adus la cunoştinţă că-şi vor primi banii în două tranşe, o treime în 2-3 zile şi două treimi, după şedinţa extraordinară de joi a Consilului Local Municipal Constanţa.
„Facem şedinţa de consilu, facem rectificarea de buget şi după aia faceţi frumos o delegaţie de la sindicat, vă duceţi la prefect, cioc, cioc, domle, urgent, să nu staţi 30 de zile până dă el cu băţul şi dă şi Boc cu băţul cine ştie ce mai dă el p-acolo", şi-a sfătuit Radu Mazăre salariaţii.
Fiecare funcţionar public va primi astfel în mână între 10.000 şi 12.000 de lei. „Mai exact dacă le dăm sporurile înapoi ar ajunge la un salariu, cu sporuri cu tot de 18-19 până la 20 milioane lei vechi, ceea ce este deja cât de cât decent faţă de 5 sau 7 milioane cât au luat până acum”, a explicat Radu Mazăre.

"Salvatorul" Radu Mazăre

Aproape cu lacrimi în ochi, salariaţii i-au mulţumit primarului cu „să ne trăiască şeful că e cel mai tare, să-i dea Dumnezeu sănătate şi să mai rămână la primărie".

Deşi oamenii îşi vor primi sporurile restante, Radu Mazăre nu a scăpat de emoţii pentru că „în acelaşi timp continuă procesul meu cu cei de la Curtea de Conturi care dăduseră dispoziţia ca nelegală, dacă cumva pierdem procesul ăla atunci, iar trebuie să le luăm banii înapoi, că aşa-i în România".

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.