Evenimentul Zilei > Actualitate > ANAF a dat buzna în FRF. Florin Cîțu a dezvăluit ce au luat inspectorii
ANAF a dat buzna în FRF. Florin Cîțu a dezvăluit ce au luat inspectorii

ANAF a dat buzna în FRF. Florin Cîțu a dezvăluit ce au luat inspectorii

Documentele financiar-contabile ale Federației Române de Fotbal sunt verificate de inspectorii ANAF, iar raportul controlului va fi dat publicității la final.

Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, a anunțat că inspectorii ANAF au demarat o serie de verificări al sediul Federației Române de Fotbal. Potrivit ministrului, Inspectorii fiscali au început verificările încă din 17 noiembrie, iar mai multe documente au fost ridicate pentru a fi cercetate.

FLORIN CITU, MINISTRUL FINANTELOR

„În 17.11.2020, echipele de control ale ANAF au început un control la Federaţia Română de Fotbal (FRF), în urma informaţiilor apărute în spaţiul public. În acest moment, se face analiza documentelor, iar când acest raport va fi finalizat, îl vom face public”, a anunțat ministrul Florin Cîțu într-o intervenție pe care a avut-o pe pagina de Facebook a Ministerului Finanţelor Publice.

Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, nu a oferit mai multe informații despre controlul de la FRF și nici despre documentele care sunt cercetate de inspectorii Agenției Naționale de Administrare Fiscală.

Această acțiune a inspectorilor ANAF se desfășoară în contextul în care în spațiul public au apărut mai multe informații în legătură cu felul în care sunt administrate finanțele Federației Române de Fotbal sub conducerea lui Răzvan Burleanu. Se pare că povestea a pornit de la procesul pe care Tudor Iacov, președintele clubului Progresul București, l-a intentat Federației Române de Fotbal.

Replica lui Burleanu

În urma declarațiilor ministrului Finanțelor Publice, Florin Cîțu, cu privire la controlul desfășurat de ANAF la FRF, președintele Răzvan Burleanu a ținut să facă o serie de precizări prin interrmediul unui comunicat de presă.

„În urma anunţului domnului Florin Cîţu, ministrul Finanţelor Publice, privind un control fiscal, Federaţia Română de Fotbal îşi manifestă toată disponibilitatea de a conlucra cu ANAF în vederea desfăşurării acestuia. Acţiunea este simplificată de faptul că FRF a implementat în ultimii şase ani proceduri financiar-contabile transparente prin raportări anuale detaliate, prin digitalizarea proceselor financiare (ERP & BI), prin introducerea sistemului exclusiv de plăţi electronice pentru trasabilitatea oricărei tranzacţii, prin crearea de proceduri interne pentru achiziţii, cât şi prin toate mecanismele ISO 9001 privind managementul calităţii proceselor administrative”, se arată în comunicatul transmis de FRF.

În comunicat se precizează că FRF a implementat mecanisme de control proprii prin audit intern și extern, derulat de companii importante.

„Totodată, reamintim că Federaţia Română de Fotbal a instituit mecanisme de control proprii prin audit intern, audit extern derulat de Deloitte România şi o auditare specială a utilizării fondurilor externe realizată de BDO LLP London. Federaţia Română de Fotbal a început să implementeze încă din 2014 principiile bunei-guvernanţe, devenind în timp un model de bune practici recunoscut la nivel regional”, se mai arată în comunicatul FRF.

 

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.