Actriţa Ana Ularu a spus, înainte ca filmul să fie proiectat, că în cinema există o penurie de roluri feminine, dar, de fapt, ea crede că pur şi simplu generaţia tânără de femei din prezent e prea eterogenă pentru a fi scrisă. "Cred că există vârste pe care nu ştiu să le exploateze oamenii încă. Spuneam recent că nu prea există personaje de vârsta mea, 25-26 de ani. S-a pierdut cunoştinţa, nu se ştiu problematicile vârstei, e o generaţie care e destul de bizară oricum. Ar trebui să vorbeşti pentru ea, dar nu ştii să vorbeşti pentru ea, pentru că e total eterogenă", a explicat Ularu pentru EVZ.
În film, ce se întâmplă cu Matilda, personajul Anei, depinde de trei bărbaţi, de fapt doi şi un copil. Dar actriţa nu crede că asta e o perspectivă feministă: "Pur şi simplu se raportează la oamenii importanţi din viaţa ei. Personajul feminin al mamei, un pretext, este de fapt declanşatorul întregii poveşti. Oricum ea e o femeie destul de defeminizată. E o femeie atât de obosită, încât nu mai are practic un sex, are doar un scop. Bogdan (Bogdan George Apetri, autorul "Periferic" nr) nu vrea să povestească despre metaforele folosite. El zice că fiecare spectator pleacă cu «Perifericul» lui acasă. De ce să-i dau eu cheia înainte?".
Filmul de acţiune nu are neapărat priză
Întrebată dacă publicul va aprecia un film de acţiune, Ana spune că mobilizarea e dificilă. "S-a tot spus că românii au nevoie de mai multă comedie, după care s-a făcut comedie în draci şi nu s-a dus nimeni. Românii ar avea nevoie să nu mai încarce atât buzunarul american şi să vadă şi filme româneşti. Habar n-am cum se poate face chestia asta. La un moment dat, dacă am ajunge şi la Oscar, lumea tot n-ar fi mobilizată. Există o zonă demografică care merge cu mare drag la filmul românesc şi alta care refuză din principiu. Înţelept e să te resemnezi într-un anumit fel. N-ai cum să prevezi cum evoluează cultura unui popor care pică bacul. E bizar", crede actriţa, care s-a bucurat însă de popularitate la Anonimul datorită filmului "Periferic".
"Eu sunt atât de emoţionată când sunt la vizionările filmelor mele. Încerc să mă stăpânesc şi să nu mi se urce la cap. Mă uitam după a doua treime a filmului în spate, când am văzut că în continuare sunt toţi, m-am bucurat foarte tare", povesteşte actriţa, care tot revede filme în care a jucat ea, pentru o autocritică repetată. "Mă văd în filmul ăsta, mă judec a mia oară şi mă întreb cum am făcut aia… Încerc să-mi procesualizez totul, pentru că încă sunt în etapa de învăţare. Mai văd filmul şi a zecea oară, ca sămi dau seama ce aş fi putut să fac", explică actriţa. Ana Ularu e dependentă de muncă.
Lucrează la două filme şi la o piesă de teatru. "Cu cât mai mult, cu atât mai bine. Nu vreau să am timp de relaxare. Mie-mi place să lucrez. Nu-mi place să fiu turist, să merg în locuri diverse cu câte un film, sau filmând, sau repetând. La Anonimul m-am simţit relaxată, dar am şi muncit: interviuri, întâlniri cu publicul, îmi place chestia asta", mărturiseşte Ana.
<iframe width="560" height="349" src="http://www.youtube.com/embed/sHV5lGaspho" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>